terug naar vorige pagina

19 Mei 2001

Op vrijdagochtend 4 mei kreeg ik al vroeg telefoontjes voor mijn verjaardag. Eerst belde Marian, maar toen stond ik onder de douche en dacht die belt wel opnieuw. Daarna mevrouw van Zwieten en Gerard. Ik had die eerste dag van mijn nieuwe jaar pech, want er duvelde een plank van mijn linnenkast naar beneden. Ik moest dus opruimen en vlug mijn koffertje klaarmaken voor Margret me om twaalf uur kwam ophalen. Ik zou mijn verjaardag de volgende dag bij haar vieren. Ze kwam al vroeg en hielp fijn mee en daarna gingen we naar Amerongen. ’s Middags kwam daar neef Cor uit Lisse langs. Ik kreeg een leuk bakkie met planten. Hij was eerst naar Marian gegaan voor het adres van Jan en Margret, want ik was niet in Woerden. Het was gezellig om hem weer eens te zien. Op zaterdag hebben we in de tuin gezeten. Ik ben verwend door mijn kinderen en kleinkinderen. Ik miste er wel een paar, maar ja daar leg ik me maar bij neer. Wie niet komen wil, blijft maar weg. Ik heb het er nog veel over. Zondags ging ik met Jan, Margret en Simone naar Herman. Linda en Dennis vierden hun verjaardag. Linda werd op 6 mei 15 jaar en Dennis werd 17 jaar op 10 mei. Kleintjes worden groot en wij worden oud. 78 jaar, maar ik ga gewoon door met ademhalen tot het kaarsje opgebrand is.

De volgende donderdag ben ik een dagje met de bus naar Wereldstad Amsterdam geweest. We hebben een fijne boottochtgemaakt van ongeveer vier uur en kregen een diner. Thuis hadden we broodjes met koffie. Het was een leuke dag met mooi weer. Op vrijdag heb ik gesjoeld en op zaterdag heb ik buiten in de zon gezeten. Op zondag was het Moederdag. Herman kwam langs en bleef eten. De anderen hebben gebeld. Marian en Lamber hebben meteen gedag gezegd, want ze gingen op vakantie in Turkije. Ze hebben het na alle drukte wel verdiend. Ik hoop dat ze ervan genieten en uitgerust terug mogen komen. Mijn broer Kees kwam donderdag op de koffie. Zijn dochter Loes was bij zijn vrouw. Door is de ene dag beter dan de andere, maar ze zijn gelukkig nog bij elkaar. Kees is nog aardig goed en kan veel voor haar doen. We hebben bijgepraat en het was erg gezellig. Kees gaf me geld om iets voor mijn verjaardag te kopen en ik gaf ook iets aan hem en ook voor zijn vrouw. Door belde nog om me te bedanken. Na een kopje soep en een broodje ging hij weer weg.

Op zondag 20 mei belde Marian me om negen uur ’s ochtends uit Turkije. Het kwam heel duidelijk over. Vlak daarna kwam Ingrid me ophalen voor de Eerste Communie van Jolien in Houten. De mis was om half twaalf. Het was een mooie dienst en de kerk was aardig vol. Jolien zag er keurig uit. We hebben daarna fijn buiten gezeten. Het was mooi weer met een beetje wind. ’s Avonds bracht Ingrid me terug. Ik hoop dat het zonnetje nog flink blijft schijnen, dan kan ik op mijn balkon bijkleuren. Op dinsdag waren Marian en Lamber terug. Ze hadden het erg naar hun zin gehad. Ik kreeg een leuke bonbonničre en een mooie bos bloemen. Op woensdag heb ik weer bridge en op donderdag (Hemelvaartsdag) sjoelen). Op vrijdag zijn we met de koersballers bij de Chinees gaan eten. Het was van de pot. We moeten in beweging blijven, want dat is goed voor onze geest en ons lichaam.

Op 4 juni werd Herman 50 jaar, maar hij vierde het op 3 juni, op Eerste Pinksterdag. Hij gaf een groot feest in de dansschool, waar hij countrylinedansen doet. Gerard kwam ’s middags voor het feest. We kregen bij binnenkomst een glaasje champagne. Er waren zo’n 75 mensen. Herman kreeg veel cadeaus, ook een rozenboompje in een mooie bak. Er hingen allerlei kaarten en enveloppen met geld in. Ze zongen speciale liedjes over Herman en hadden ook een Abraham voor hem gemaakt. Er werd veel gedanst en ik heb goed meegedaan. Ik voelde later wel mijn spieren, mar dat ging weer snel over. De bediening was af, je glas werd steeds goed gevuld. Ik heb ook koffie en fris genomen. Het koude en warme buffet was ook prima. Herman kan op een leuke avond terugzien en ik ben blij dat ik het mee kon maken. We waren om een uur ’s nachts thuis en zijn toen meteen naar bed gegaan. De volgende ochtend had Gerard al theegezet. Ik heb sinaasappelen geperst en eieren gekookt. Gerard ging vroeg naar zijn huis terug en toen heb ik zijn bed verschoond en de boel gewassen.

Dinsdag 7 juni gingen we een dagje uit van de Senioren. We waren in een klooster in Oss. Eerst kregen we koffie met cake en koekjes en daarna hadden we een mis in de kapel. Het liep uit, omdat pastor van Rooijen een theoloog is en dus moest er een priester bij zijn voor de consecratie. Die priester had een lekke band en zo zaten we anderhalf uur in die donkere kapel. De zusters zongen erg mooi. Ik geloof wel dat je in het klooster tot rust kunt komen., maar ik treed toch maar niet in. Na de mis reden we wat rond, want de lunch was om half twee in het restaurant van Moeke Moore. Die vrouw is al 150 jaar dood. Ze is maar 60 geworden en heeft altijd hard gewerkt. De lunch was uitstekend en we kregen ook een lekkere kroket. Daarna maakten we een rondvaart van bijna anderhalf uur op de Maas en toen reden weer naar Woerden. We stonden een tijd in een file en waren pas om zeven uur thuis. Ik hoorde over een vakantie in Venlo en heb de volgende dag geďnformeerd of er nog een plaats vrij was. Er was een kamer vrij en dus ga ik van 4 tot 11 augustus naar Venlo. Gerard is op 4 augustus jarig, maar die zei dat ik natuurlijk op een andere dag kon komen.

Op 9 juni hadden we een etentje van de bridgeclub in de huishoudschool. Het smaakte lekker. Op vrijdagochtend kwam Marian. We zijn samen naar de soos gegaan, want er was uitverkoop van de firma van Kerkhof. Ik heb een paar bloesjes en broeken gekocht. ’s Avonds was er een gezellige avond als sluiting van het seizoen. Met koffie, gebak en een glaasje. We hebben gezongen en een quiz gedaan.

Lamber was zaterdag 16 juni jarig. Danny haalde me met zijn vriendin op. We gingen eerst de stad in, want ik had een nieuw koffiezetapparaat nodig en ze moesten nog cadeaus kopen. Ik heb Lamber geld en bloemen gegeven. We hebben tussen de buitjes door in de tuin gezeten. Er was de hele dag visite. De soep en kippenpootjes waren lekker. Anton en Ingrid waren er niet bij, die waren op vakantie in Turkije. Ik hoop dat ze goed uitrusten na hun drukke leven, dan kunnen ze er weer tegen. Op dinsdag kwam mijn hulp Jannie. Ze heeft de ramen gezeemd en de gordijnen gewassen. Ze houdt alles goed bij. Mijn pedicure is ook geweest. Op woensdag was er een dagje uit naar Den Bosch voor een demonstratie van wollen dekens. Er was ook een boottocht en warm eten bij van de Valk. Het was gezellig en we hadden mooi weer. Op vrijdag was er sjoelen, zo blijf ik in beweging. Marian en Lamber kwamen op zaterdag langs. Lamber heeft de slang van mijn stofzuiger gemaakt. Op zondag heb ik me rustig gehouden. Lekker op mijn balkon zitten puzzelen en lezen.

Op maandag 25 juni was de laatste avond van het competitie kaarten. In de vakantie kunnen we wel vrij kaarten. Mevrouw Tauw was de beste van de competitie, mevrouw Geurtsen had de poedelprijs en mevrouw Verkerk had de meeste pitten. Op dinsdag was mijn hulp Jannie er en had ik bridgen. Op donderdag kwam Herman met een bos bloemen. Mijn buurvrouw kwam ’s middags op de thee en ’s avonds had ik koersballen. Het was de laatste avond van het seizoen en mevrouw van Telderen had de eerste plaats. Op vrijdag ging ik sjoelen. Anton en Ingrid waren weer terug van vakantie en ze hebben het leuk gehad. Gerard heeft een nieuwe baan in Delft. Ik hoop dat hij het naar zijn zin heeft. Danny heeft ook een andere baan: hij wordt bedrijfsleider in de supermarkt in Schoonhoven. Oma is trots op hem. Margret kwam met haar gezin op zondag koffie drinken. Ze brachten bloemen mee en eitjes van de kip. Vanwege de sport op tv gingen ze vroeg terug.verder naar volgende pagina