terug naar vorige pagina

20 Dagboek juli 2001

Op 3 juli had ik een seniorenochtend. We waren maar met zijn drietjes van de Lange Wiek. Dat gaat zo met de vakantie en omdat er mensen afvallen door de ouderdom. Met de club van koersballen gingen we op donderdag naar de chinees. Ik was op zondag met Marian en Lamber bij Marga van Nooy, een vriendin van Marian. Zij woont met haar man Paul en haar kinderen in Nieuwegein. De moeder van Marga was er helaas niet. Ik vond het fijn mijn vroegere buurmeisje Marga te zien. Ze vond me weinig veranderd. Ik ben ouder geworden, maar gelukkig goed bij mijn koppie en hoop zo te blijven. To is al weer een half jaar dood, de tijd gaat snel. Ik hoop dat ze gelukkig is, maar missen doe ik haar wel. Maar we moeten verder en we maken er nog maar wat van met mijn kinderen en kleinkinderen.

Op vrijdag 20 juli hebben Lamber en Marian mij naar Delft gebracht. Ik ben het weekend bij Gerard geweest, meteen voor zijn verjaardag. Zo ben ik ook weer eens bij hem geweest. Een week eerder was Gerard in Woerden. Zaterdags heb ik hem aan het werk gezet. Ik heb de gordijnen gewassen en een beetje gestoft en hij heeft de ramen gelapt. Margret belde vanuit Frankrijk. Ze was naar me op zoek, nu ik was in Delft. Op zondagmiddag kwam Herman. We hebben chinees gegeten en daarna ging ik terug naar Woerden. Ik moest een taxi bellen voor de volgende dag, want ik had een afspraak met de internist. Ze was tevreden over mijn bloeddruk van 175 bij 80. Ik had alleen dikke enkels, maar dat was na een paar dagen weer over. Anton, Ingrid en de meisjes waren er op woensdagmiddag. Herman kwam op donderdagochtend met Linda en Renate. Dennis was nog aan het werk, maar ik heb zijn rapport gezien. Het zag er goed uit, zoals het hoort. Ze waren allemaal over. Herman ging met de kinderen naar Italië. Ik hoop dat ze mooi weer hebben en goed uitrusten.

Ik ben een week op vakantie geweest in Venlo, van zaterdag 4 tot 11 augustus. Marian hielp vrijdags met het inpakken van mijn koffer en donderdag kwam mijn kapster Betty met haar dochter om te permanenten. Ik moet er toch een beetje knap uitzien op mijn oude dag. De bus vertrok om kwart voor tien en we waren om half vier in het hotel. Ik had een mooie kamer met een goed bed, douche en tv. Er was 's ochtends een ontbijtbuffet en 's avonds diner. Tussen de middag gingen we ergens koffie drinken met wat erbij. Ik had gezelschap van mensen van de Langewiek. Op zaterdagavond gingen we naar het Parkconcert, maar dat was zo'n herrie dat we snel terug zijn gegaan. Op zondag waren we in het Limburgs museum, dat was prachtig. Op maandag was een dagtocht naar de Ardennen. Eerst naar het Drielandenpunt in Vaals, dan koffie drinken in Restaurant De Bokkerijders, vervolgens naar de Voerstreek en de Belgische Ardennen.

In Spa hebben we winkeltjes bekeken en we maakten een korte stop bij de stuwdam La Gileppe. Je moest daar een stenen trap af en toen viel Gerard Johansen en hij bloedde nogal. Carla heeft er een pleister opgedaan, maar 's avonds zijn ze toch maar naar de EHBO gegaan. Er is glas uit zijn wond gehaald en hij kreeg een tetanusinjectie. Er moest 24 uur op hem gelet worden, want ze waren bang voor een hersenschudding. Carla heeft om de twee uur aangeklopt om te zien of hij bij zijn positieven was. Op dinsdag hebben we de kasteeltuinen in Arcen bezocht en op woensdag was er een tocht door de Brabantse Peel. We dronken koffie in een restaurant dat vroeger een paardenstal was. Het was gezellig verbouwd en het was niet duur. Koffie was twee gulden met een tweede bakkie voor een gulden. De vlaai kostte drie gulden, alles goedkoper dan in het hotel. Er waren bezienswaardigheden als een bedstede en een wastobbe, veel dingen die de jongeren zich niet kunnen indenken. Het was vroeger arm in de Peel.

Van het bezoek aan het Oorlogsmuseum kwam niets, want er waren te weinig mensen voor. Donderdag zijn we naar Roermond gegaan, waar we aan boord gingen van een luxe rondvaartboot. Daarna waren we in het witte stadje Thorn. Henk Gudee en ik hebben daar buiten een pannenkoek gegeten en lekker gewandeld. Op vrijdag zijn we Venlo in geweest, een mooie stad. 's Middags heb ik gebridged en mijn koffer ingepakt. 's Avonds hadden we ons galgemaal met als toetje ijs met verschillende sauzen. Mijn ijs was zonder suiker, maar smaakte heerlijk. Er kwam een accordeonist spelen en dat was gezellig. Jammer dat er mensen wegliepen. Op zaterdag was ik om half drie weer in Woerden.

Het was fijn er even uit te zijn en andere mensen te leren kennen. En dan kom je thuis en laat je de was draaien. Ik heb koffie gezet en toen belde Marian. Ze kwam met Lamber de boodschappen brengen en een bosje fresia's. Ze hadden allebei last van hun rug. Op zondag is Lamber nog naar dokter Jongejan geweest en die zei dat het spit was. Hij kreeg pijnstillers en moest een paar dagen thuis blijven en naar de fysiotherapeut. Ik ben op dinsdagmiddag met Coby van Wiggen naar Oude Water geweest. We hebben lekker op een terrasje gezeten.

Woensdag had ik jeu de boules. De baan is officieel geopend met genodigden en een fotograaf van de krant. Margret en de kinderen zijn erbij geweest. Simone had er schik in. Donderdag kwam mevrouw Bosman op visite. Marian en haar zoon Danny vierden op woensdag 22 augustus hun verjaardag, omdat Marian en Lamber een paar dagen weggingen en Danny het druk had met zijn nieuwe baan. Anton en zijn dochter Jolien vierden hun verjaardag op zaterdag 25 augustus. Ingrid haalde me op en bracht me weer thuis. Het was alleen niet zo leuk dat 's avonds de lichten uit waren gevallen op de wegen in Woerden. Het was fijn mijn kinderen en kleinkinderen weer eens te zien.

Op dinsdag kwam Carolien in plaats van mijn eigen hulp, want die had vrij. 's Middags had ik bridgen en 's avonds kwam Lia Bakker, gezellig gekletst tot bij twaalven. Op woensdag had ik jeu de boule en daarna was er een feestmiddag van de Woerdense vakantieweek. We werden met een treintje opgehaald en naar Weddensteijn gebracht, waar een grote zaal is. Eddie Christiani, Hans Zomer en nog een paar traden op. We kregen koffie met gebak en nog een drankje en na afloop een plantje. Met het treintje gingen we om vijf uur terug naar huis. Op donderdag deed ik het maar rustig aan. Mevrouw Bosman kwam 's middags en 's avonds gingen we naar de chinees, dat was nog van het koersballen.

De volgende dag was het 31 augustus, mijn zus Rie en haar man Jo vierden hun 40ste trouwdag en de verjaardag van Rie. Ik ben met een taxi naar hun huis in Utrecht gegaan. Hun dochter Marijke was er al. Hun zoon Ronald kwam overdag met de kinderen, want zijn vrouw moest werken. Mijn broers Kees en Henk en mijn schoonzuster Sien kwamen ook, helaas kon Door het niet opbrengen. Ik zag Marie-Louise en Trees, de dochters van mijn broer Wim. Er kwamen nog meer mensen. Lamber en Marian haalden me 's avonds op. Rie en Jo kunnen op een gezellige dag terugzien. Marie-Louise vroeg naar een foto van haar overleden zusje. Ik heb die de volgende dag opgestuurd met een foto van mijn broer Wim en zijn vrouw Martha voor hun huis in de Dadelstraat.

Zaterdag hield ik een rustdag en op zondag ging ik met Lamber en Marian naar Tiel. We waren bij Ria, de vriendin van Kees. Het was gezellig en ik voelde me op mijn gemak. Haar drie dochters zijn leuke meiden. Ze hebben ook aardige vrienden. Daarna zijn we bij een kennis van Lamber in Tiel geweest om bloesjes op te halen. Toen naar Woerden. Ik heb bij hun gegeten. Lamber heeft maar wat chinees gehaald, zo kregen we onze buikjes vol. Ik heb met Marian de vaat gedaan en daarna hebben we tv gekeken. Om tien uur bracht Lamber me weg. Thuis heb ik nog naar Kruispunt gekeken en een bakje yoghurt genomen.verder naar volgende pagina