terug naar vorige pagina

21 Dagboek september 2001

Op 4 september was er seniorenochtend. Eerst een woord- en gebedsdienst, daarna koffie. Jannie had die ochtend mijn huis schoongemaakt en het zag er weer keurig uit. 's Middags ging ik bridgen. Het ging heel goed. We kregen mooie kaarten en als je dan goed biedt, haal je ook veel punten. Woensdagochtend deed ik boodschappen en 's avonds had ik weer bridge. Op donderdag was er gym. De lerares doet het prima en pittig. Ik kon aardig meekomen. Op vrijdag kwam mijn kapster Bettie en 's avonds hadden we bingo als opening van het seizoen. Ik won op het eind een fles advocaat. Op zaterdag heb ik pannenkoeken gebakken, want daar had ik eens zin in.

En toen was het weer zondag. Ik keek naar de mis op tv en dronk daarna beneden koffie, wat ook gezellig is. Gerard belde 's ochtends, hij was een poosje aan de lijn. Herman kwam eten. Hij had het druk met zijn kinderen, want die waren geweest en dan moest hij het beddengoed wassen. Op dinsdag 11 september, op de verjaardag van de vader van Ingrid, gebeurde de aanslag in Amerika. Ze gingen met vliegtuigen dwars door grote gebouwen. Hoe kunnen mensen elkaar zoiets aandoen? Veel slachtoffers, onschuldige mensen, wat een verdriet. Je schrikt ervan en denkt: zal er een nieuwe oorlog komen? Misschien is het een waarschuwing, dat de mensen meer om elkaar moeten geven en niet alleen aan geld moeten denken.

De week gaf weer afleiding met gym en koersballen. Op vrijdag was er een modeshow, waar ik een leuk pakje kocht. Op zaterdag was de trouwdag van Marian en Lamber. Ze kwamen langs met een mooi Biedermeiertje. Marian was al eerder op bezoek gekomen. Ze bracht gebakjes mee, omdat Danny jarig was geweest. Hij werd 23, de kleintjes worden groot. Gerard belde, dat doet hij meestal op zondag en woensdag. Het gaat goed in zijn nieuwe baan. Marlies, de dochter van Anton en Ingrid, werd tien jaar. Ik werd 's morgens door Ingrid opgehaald. Marlies had leuke dingen voor haar kamer gekregen. Jan vierde zijn verjaardag niet op 21 september, maar op 23 september. Op die dag zou mijn man 82 jaar zijn geworden. Het is altijd een moeilijke dag, de herinneringen komen boven. Het was gezellig bij Jan en Margret.

Ik zag allerlei bekenden. Anton en Herman met hun kinderen, oma Tiennes en een zuster van Jan met haar man. Kees kon niet en Gerard had het te druk. Kees zit nog ziek thuis, hij wacht op een oproep. Zijn schouder was een beetje ontstoken en ze moeten een bultje op zijn hoofd weghalen. Op 25 september was mijn broer Henk jarig. Hij werd 76. Ik heb hem gebeld. Ze zullen gauw langs komen. Mijn zus Rie kwam op 29 september met de bus, want haar man was naar het voetbal. Ze bracht witte rozen mee.verder naar volgende pagina