terug naar vorige pagina

22 Dagboek oktober 2001

Het is nu 8 oktober. Morgen zou mijn broer Wim jarig zijn geweest. Hij is al weer zeven jaar dood, wat gaat de tijd snel. Zondag kwam mevrouw Kop vragen of ik wilde klaverjassen, want Mary was niet gekomen. Ja, die is nog wel eens in de war. Op dinsdag kwamen ze de ventilatie en op woensdag de verwarmingsketel schoonmaken. Ik had weer bridge, gym en koersballen. Op zaterdag heb ik pannenkoekjes gebakken, daar had ik trek in. Voor zondag had ik sukadelapjes en een pan soep. Op zondagochtend keek ik naar de mis op tv, daarna kwamen Marian en Lamber koffie drinken. Ik hoop dat de oorlog met al die aanvallen eens ophoudt en dat de mensen in rust kunnen leven. Ze moeten minder aan geld denken en meer van elkaar verdragen. Het gaat erom dat je gezond mag blijven en ieder het zijne kunt geven, dat je iedereen recht in de ogen kunt kijken, met iedereen goed kunt opschieten en nergens schulden hebt. Mijn man Gerard zei dat altijd en ik hoop dat onze kinderen het altijd voor ogen zullen houden.

Dinsdag 23 oktober. Vanmorgen is mijn hulp Jannie geweest. Ik zou vanmiddag gaan bridgen, maar mijn maatje mevrouw van Wiggen kwam niet opdagen. Ik ben even bij mevrouw Tournee geweest en dacht: ik ga weer een stukje schrijven. Vorige woensdag waren Sien en Henk er. Marian kwam ook langs. Ze was bij de dokter geweest voor een bultje in haar borst. De assistent zei dat er een foto gemaakt moest worden. Donderdag kreeg ik mijn griepspuit. Zaterdag was ik met de Zonnebloem in Nieuwveen. We werden om half twaalf met de bus opgehaald. Er was een leuke voorstelling met Carry Tefsen en Rien Riemersma. Eerst hadden we koffie met cake en onder de pauze een glaasje met kaas en worst. Om half zeven was ik weer thuis. Op zondag stond ik vroeg op, want Jan, Margret, Stefan en Simone kwamen. Met een mooie bos bloemen. Herman kwam 's middags met Renate. Ik ging met hen mee naar Lisse naar mijn neef Cor en zijn vrouw Annemiek. Het was gezellig. Daarna hebben we bij Herman chinees gegeten en toen werd ik weer naar huis gebracht.

Op 24 oktober was er paardenmarkt in Woerden. Ik ben met Marian de stad in geweest en kreeg een amaryllis. Ze had lekkere erwtensoep gemaakt en ook pannenkoeken en appelflappen. Op donderdag moest ik bloed laten prikken en had ik een herfsttocht. We kwamen langs Driebergen en Doorn en mooie plaatsjes in de Betuwe. Het was mooi weer. Alles was nog zo groen, hier en daar gaan de bladeren vallen. Op vrijdag kwam Gerard. Ik was aan het sjoelen, maar hij heeft een sleutel. Hij bracht bloemen, pennen en een boek van 'De kleine waarheid' voor me mee. We namen wijn bij het eten. Op zaterdagmiddag haalde Lamber ons op, zodat we even bij hun konden zijn. We moesten lachen om Martijn, die zijn moeder steeds plaagde. Op zondag ging Gerard weer vroeg naar Delft. Ik heb de was gedraaid, naar de mis gekeken en in de soos koffie gedronken.

Mevrouw van Riet kwam langs met het programma van de bond, waar ze lid van is. Op maandag ging ik met Lamber naar de internist. Mijn suiker was goed, bloeddruk 180 - 80. Over drie maanden moet ik terugkomen. Lamber was intussen bij iemand in het ziekenhuis geweest. 's Avonds was er klaverjassen, het was een drukke dag. Op dinsdag kwamen Jannie en de pedicure. 's Middags had ik bridge. We hoorden dat de soos eerder verbouwd ging worden en gesloten werd. Ik heb mijn zoon Kees gebeld. Het was toch huidkanker op zijn hoofd, maar hopelijk is het weg. Hij wilde weer aan het werk, maar ik zei dat hij rustig aan moest doen. Hij heeft altijd hard gewerkt en nu is de beurt aan de jongeren. Ik hoorde van mevrouw Bosman dat zij Gerard Honkoop en Net de Vroege ook gekend heeft. Het is leuk. Als je verder praat, zijn we allemaal kennissen van elkaar.

4 november. Anton en Ingrid kwamen met witte rozen. Didi had de logeerbeer Flap bij zich. Die mogen ze van school om de beurt een weekend hebben en overal mee naartoe nemen. De meisjes hebben lief getekend. Ingrid vertelde dat er in hun straat een auto in de fik was gestoken. Ook hun auto was beschadigd. Op 5 november waren Marian en Lamber 25 jaar voor de wet getrouwd. Voor de kerk is het op 4 maart volgend jaar.verder naar volgende pagina