terug naar vorige pagina

28 Dagboek oktober 2002

Maandag 28 oktober. Het klaverjassen was beter dan vorige week. Ik had iets meer dan 4000 punten. Op dinsdagmiddag had ik bridge. Kobie en ik hadden aardige kaarten. Op woensdag ging ik thee drinken bij Sonja de Veer. Op donderdag had ik gym en koersballen. Mijn kapster Bettie kwam vrijdagochtend en daarna kwam de verwarmingsmonteur de ketel controleren. 's Middags had ik sjoelen. Op zaterdag bracht Lamber mij en Marian naar de stad. Eerst keken we bij Cohen naar een kort jack, maar die waren nogal prijzig. Na allerlei winkels bezocht te hebben heb ik bij Landgraaf jassen gepast. Toen wilde ik nog een paar lange broeken hebben, maar bij het afspelden ging het model eruit, dus dat hebben we niet gedaan. Marian kocht overhemden voor Lamber en daarna gingen we koffie drinken en een saucijzenbroodje eten. Bij Chocen vonden we toen lange broeken en een truitje. Ik kocht verder steunkousen en bloemen. Lamber en Marian gingen mee naar huis voor koffie met wat lekkers. Ik ben 's middags een poosje naar bed geweest, want ik was moe van al dat aan- en uitkleden.

Op zondagmorgen belde eerst Gerard en later was Anton aan de telefoon. Anton vertelde dat Ingrid een dag opgenomen moest worden voor iets aan haar vinger. Ik heb in de soos koffie gedronken, daarna mijn eten klaargemaakt, wat gepuzzeld en een parkje gelopen. Ik heb een paar keer bij Sonja aan de deur gebeld, maar die hoorde het zeker niet. Dat krijg je als je doof bent. Ze kwam de volgende dag bij mij thee drinken. We kunnen het goed met elkaar vinden en lachen nog wel eens. Op donderdag 7 november ging ik vroeg naar beneden om bloed te laten prikken. Ik hoopte gauw terug te zijn, maar er waren zieken. Pas om half negen kwamen een man en een vrouw om te prikken en ik moest nog snel spuiten voor het gym begon. Gerard en mijn zus Riet belden. Ik belde Marian om haar te feliciteren, want Martijn was jarig. Hij vierde het de volgende dag. Ik belde ook Margret en kreeg eerst Jan aan de lijn.

Ik vroeg naar het feestje voor mijn 80ste verjaardag. Het kwam best in orde, zei hij. Simone heb ik ook nog even gesproken, dat vind ik altijd leuk. 's Avonds ging ik koersballen. De volgende dag was er sjoelen in de soos, daarna werd ik door Martijn en Irja opgehaald om zijn verjaardag te vieren. Het was gezellig. Lamber bracht me thuis. Hij wilde me naar boven brengen, maar dat hoefde niet. Ik zei: wie weet wat ik tegenkom in de lift.

Op zondag kwam mevrouw Bosman. De volgende dag ging ik met een taxi naar het ziekenhuis, naar de oogarts en naar de internist van Beek-Boter. Marian was ook gekomen. We namen koffie met een broodje. Mijn bloeddruk was 180 - 90. Mijn suiker was iets te hoog, maar verder was het goed. Bij de oogarts moet ik op 20 november terugkomen voor een onderzoek of ik een andere bril nodig heb.Op dinsdagmiddag had ik bridge. Mijn zoon Kees belde 's avonds. Ik feliciteerde hem met Bianca, want die was 11 november jarig. Ze is nu, geloof ik, 26 jaar. Ik denk wel aan haar, ook al heb ik haar vijf jaar niet gezien. Op woensdagmiddag zou de hulp komen, maar er kwam niemand. Toen ik belde bleek dat ze ziek was, maar het was niet aan mij doorgegeven. Later werd ik teruggebeld. Of ik me deze week zelf kon redden, want er waren veel zieken. Nu dat moet dan maar. Ik heb bij Sonja van der Veer thee gedronken en keek 's avonds naar een mooie film. Op donderdag was er gym en koersballen en ging ik 's middags naar mevrouw Tournee. Ze was blij dat ze weer thuis was en krijgt veel therapie en moet het rustig aandoen. De kapster kwam op vrijdag. Ik heb wat gestoft en ging sjoelen.verder naar volgende pagina