terug naar vorige pagina

35 Dagboek juli 2003

Lamber heeft een lijntje in de badkamer gespannen, maar dat schoot de volgende dag los. Marian heeft gestofzuigd. Danny belde 's avonds. Hij ging ook op vakantie. En dan is het donderdag 3 juli. Margriet gaf gym, de laatste keer van dit seizoen. Piet Groenedijk stelde voor om voortaan op donderdag jeu de boules te doen. 's Middags ging ik bij Gerard en Alie Johansen langs. Hij had een lichte longontsteking. Op vrijdag heb ik de kamers gestoft en de keuken en badkamer schoongemaakt, want mijn hulp was op vakantie. Herman kwam op zondagmiddag. Dinsdag had ik bridge, woensdag was ik op de 75e verjaardag van Rina Versluis. Ik heb nootjes en een stuk cake gegeten zonder slagroom en een paar glazen witte wijn gedronken. Donderdag kon ik bij jeu de boules het rode balletje niet goed zien. Meneer de Schaft wees het voor me aan. Het ging best aardig. Sonja kwam thee drinken. Ik kreeg een plantje van haar.

's Avonds kwamen Anton, Ingrid en de kinderen. Ze hadden geen rapporten bij zich, maar kregen een paar euro omdat ze mooie cijfers hadden. Ik kreeg nog wat planten voor het balkon. Margret werd op zondag 13 juli 40 jaar, de helft van mij. Ik kocht een gele orchidee voor haar en roosjes namens Gerard. Met Marian en Lamber ging ik naar Amerongen. Kees en Nel zaten er, de familie uit Drente was 's ochtends al geweest. Herman, Dennis en Linda hadden een groot spandoek gemaakt. Later kwamen Anton, Ingrid en de meisjes en nog wat oude buren uit Leersum. Margret en Jan hadden een mooie keuken en bijkeuken. Ze werken er ook hard voor. Ze gingen een dag later op vakantie. Ik hoop dat ze goed uitrusten.

Lamber had pijn in zijn rug. Op 14 juli ging hij door de scan. Hij zou veertien dagen later de uitslag horen. Ik belde mijn dokter, omdat er een medicijn op was. Ik kreeg weer voor drie maanden. Ik heb mijn broer Kees gebeld. Hij bedankte me voor de foto's die ik had opgestuurd. Het gaat nog niet erg met Door. Veel hoesten en veel last van benauwdheid met dit warme weer. Het is nu 25 tot 30 graden. Ik transpireer erg, maar dan heb je het niet benauwd. 's Middags waren er maar drie tafels bij het bridgen. Op donderdag regende het en was er geen jeu de boules. Ik ben bij Jannie van Vliet geweest en heb boodschappen gedaan. Op vrijdag was ik aan het stofzuigen en hoorde ik Marian niet bellen. Ze ging naar het winkelcentrum en belde toen weer aan. Ze heeft de slaapkamer gezogen. We hebben koffie gedronken en bolletjes met aardbeien gegeten.

's Middags heb ik gesjoeld. Jannie van Vliet liep mee om de foto's van mijn feest te zien. Ik at bietjes met vissticks. Ik hield me verder rustig. Op zaterdag ging ik op het balkon de krant zitten lezen. 's Avonds heb ik een flesje bier genomen. De volgende dag belde Gerard. Na de mis ging ik naar de soos, daar heb ik met Henk Gudee zitten praten. Maandagavond was klaverjassen. Toen ik de volgende ochtend op wilde staan, was ik duizelig. Ik liep als een dronken vrouw tegen de deur van de badkamer op. Ik ging op de rand van mijn bed zitten. Naderhand ging het weer. Mijn oude hulp Jannie belde. Ze vond het niets dat ik wekenlang geen alfahulp had. 's Middags had ik bridgen. De volgende dag 23 juli kwam Ria weer. Ze heeft gestofzuigd en de ramen gelapt. Houdt u zich maar rustig, zei ze.'s Avonds kwamen Danny en She-ye. Ze kwamen om even 8 uur en hebben wat gedronken met wat lekkers erbij. Ik kreeg nog een leuk bakje met vetplantjes erin. Ze hebben nog het fotoboek bekeken en wat bijgepraat wel gezellig. En dan naar huis want ze moesten toch op tijd weer op om te gaan werken. Dinsdagavond heeft Margret ook nog gebeld vanuit Frankrijk. Ook Simone en Stefan aan de lijn gehad. Er waren veel Nederlanders naar huis. Simone der vriendinnetje en Stefan zijn vriend die ze daar ontmoet hadden waren ook weer terug. Ja zo gaat het, aan vakantie komt ook een eind. Maar ik vond het wel leuk dat ik jullie hoorde. En dan is het donderdag. 's Morgens nog wat boodschappen gedaan en toen ik thuis kwam heb ik de boodschappen opgeruimd en tussen de middag warm gegeten. 's Middags me rustig gehouden, want om half vijf kwamen Lamber en Marian mij ophalen om naar de KNO-arts Hartog te gaan. Hij zei dat het wel weg moest worden gehaald en hij zou het nog bespreken met de Internist vanwege de suiker en dan moet ik een paar dagen opgenomen worden. Ik was om half 6 weer thuis. Ik wacht maar af.

En dan is het vrijdag 25 juli. ' Morgens de kamers gestoft en 's middags wezen sjoelen wat altijd gezellig is. Toen ik thuis kwam op tijd mijn eten klaargemaakt en na het eten de vaat gedaan.'s Avonds een beetje rustig tv zitten kijken en mijn haar nog gewassen. Na heerlijk geslapen te hebben is het zaterdag. Nog wat gewassen en lekker op mijn balkon mijn krant zitten lezen. Daarna mijn was aan kant gebracht. 's Avonds na de tv gekeken. Zondagochtend Gerard nog gebeld en naar de mis gekeken. Ja dat hoort er nog steeds bij al kom ik niet zoveel meer in de kerk. Mijn geloof houd mij op de been en zorgt dat ik niet de moed niet laat zakken. Na de mis koffie wezen drinken in de Soos dan zie je weer eens een paar mensen waar je mee praat. Anders vereenzaam je zo want de kinderen zijn allemaal even druk. Veel te gejaagd het leven. Daarna ben ik naar boven gegaan In die tijd waren Martijn, Irja, Danny en She-ye aan de deur geweest na eerst telefonisch gebeld te hebben. Ja toen was ik net na beneden gegaan. Volgende keer beter. Nu ik heb mij niet verveelt. Dan schrijf ik aan mijn boek of puzzelen, lezen. Niks doen is niks voor mij, dan val ik in slaap. En dan de maandagochtend wat gewassen,de keuken en de badkamer wat gedaan en verder komt Ria mijn hulp. Woensdagavond wezen klaverjassen en om 22.00 was ik boven. Nog tv gekeken en dan naar bed naar eerst mijn planten op het balkon water gegeven te hebben.

Dinsdagmorgen op het balkon gezeten na eerst mijn boel aan kant gemaakt te hebben. Lekker kopje koffie gedronken ,'s middags gebridged en 's avonds rustig thuis gebleven. En dan is het woensdag en komt mijn hulp Ria. Nu ze heeft de ramen binnen van de kamer gelapt en het gewone werk wat ze altijd doet. 's Middags nog even boodschappen gedaan. Toen ik thuis kwam heb ik de boodschappen opgeruimd. Toen ben ik eerst gaan rusten. Na om half drie op gestaan te zijn heb ik eerst een kopje thee gezet. Naderhand ging ik weer op mijn relaxstoel zitten en toen viel ik weer in slaap en was het bij zevenen. Ik heb gauw mijn eten gekookt en was met eten en de boel omwassen om even acht uur klaar. Ik denk dat het van de warmte kwam. 's Avonds naar een mooie film gekeken en toen na bed en heb ik weer goed geslapen. De volgende dag, donderdag, 's morgens wezen jeu de boules, wat aardig ging en koffie gedronken. Ik was om half twaalf thuis. 's Middags nog even gerust en daarna naar Riek Snoek geweest en een kopje thee gedronken. De volgende dag vrijdag een beetje rustig aan gedaan met de warmte. Wel de witte was gedaan,'s middags gesjoeld, toen ik thuis kwam mijn was aan kant gemaakt. Marian heeft ook nog gebeld of ik zaterdag kwam barbecuen. Nu daar hou ik wel van. Ze kwamen me om vijf uur ophalen. Het smaakte me heerlijk. Lamber heeft mij 's avonds naar huis gebracht en daarna heb ik nog even tv gekeken en ben toen naar bed gegaan.verder naar volgende pagina