terug naar vorige pagina

37 Dagboek september 2003

De volgende dag woensdag 3 september was er om 10 uur een bespreking. Dat was dat je elke week iemand kunt spreken als je problemen hebt en dat er op woensdag een inloop ochtend is om koffie te drinken. Daarna 's middags nog boodschappen gedaan en 's avonds naar een mooie film gekeken. En donderdag naar de gym geweest, goed voor je spieren. Daarna nog even bij Riek Snoek geweest en 's middags naar Gerard en Alie Johansen. Want daar zou ik op het huis letten. Vrijdags mijn was gedaan en 's middags wezen sjoelen wat altijd gezellig is. En 's avonds was er bingo. Er waren heel wat mensen wel 77. Nu het was weer gezellig en ik won een fles wijn en een pak koffie. Zaterdags me een beetje rustig gehouden, boodschappen gedaan en mijn krantje gelezen en 's avonds tv gekeken. Zondag naar de mis gekeken en Gerard nog aan de lijn gehad en wat bijgepraat. Na de mis ben ik in de soos koffie wezen drinken. Het was een gezellige drukte. Nog even met Henk Gudee gesproken hoe hij het heeft gehad met zijn vakantie. Hij heeft veel moois gezien in Duitsland en goed weer gehad. Toen ik boven kwam heb ik mijn eten klaar gemaakt voor 's avonds. 's Middags wat gerust en bij Johansen geweest want die waren weer terug. Ze hadden een fijne bruiloft gehad van hun kleinzoon. Ze bedankten mij voor het oppassen van hun huis. Daarna heb ik gegeten.en de vaat gedaan en 's avonds tv gekeken.

Op maandag 7 september heb ik een paar kaarten op de post gedaan en gewassen. 's Middags wat gerust, daarna gegeten en 's avonds wezen klaverjassen. Toen ik thuis kwam nog naar de tv gekeken. Dinsdagmorgen wezen jeu de boulen en ' middags wezen bridgen. We waren om half vijf boven, dus we zijn met ons hoofd en met onze spieren bezig geweest. Dan moet je echt wel rustig aandoen. De volgende dag op tijd op want Ria mijn hulp kwam. Ze heeft de kamers gezogen en de keuken en badkamer weer een kleine beurt gegeven. Altijd wel gezellig en lachen dat doen we ook nog wel eens. 's Middags boodschappen gedaan. Op tijd warm gegeten en 's avonds tv gekeken en dan naar bed. Donderdag 11 september was de verjaardag van Kees de Groot, de vader van mijn schoondochter Ingrid. Vanochtend heb ik gym gehad. Het was wel pittig maar goed voor je spieren en we hebben ook wel veel schik en dat doet een mens goed. Een gezellige avond gehad met koersballen. Ik bracht er niet zo veel van terecht en had maar 7 punten. Als je maar in beweging blijft.

Vrijdags kwam mijn kapster Bettie. Ik was op tijd klaar en ben nog naar de modeshow geweest in de soos van Kerkhof. Het begon om 10 uur. We kregen eerst koffie. Er waren leuke dingen bij. De japonnen gaan er wat uit, dat worden meer lange broeken met blouse en jumpers, ook veel rood. Ik was om over 11 uur weer thuis en heb niets gekocht, want ik ging zaterdag naar Nieuwegein naar de markt en winkels. Daar ben ik geslaagd voor een mantel en een nieuw corselet. Voor pantalons en blouses ben ik niet geslaagd, dat doen we wel in Woerden. Lamber mocht weer auto rijden, dus hij is mee geweest samen met Marian. Onderweg koffie gedronken met wat lekkers erbij. We waren om 4 uur thuis. Zondag pas laat opgestaan. Ik was om 7 uur wakker, dat is een beetje te vroeg en later om 9 uur. Toen heb ik eerst gespoten en mijn medicijnen ingenomen, gegeten en de afwas gedaan. Gerard belde. Wat bij gepraat en naar de mis gekeken. Allemaal in mijn nachtpon. Het was een mooie mis uit het mediapastoraat het Orakel. Toen belde mijn zus Riet, dat is altijd leuk Ze had last van haar rug. En toen ben ik onder de douche gegaan, dat was om half twaalf.

Om vijf uur werd ik opgehaald door Lamber en Marian om naar Nieuwegein te gaan. Een etentje van Danny bij de Japanner. Toen we daar kwamen kregen we een kimono aan. Dan komen ze langs wat je wilt drinken. Ik heb spa genomen en dan kun je bestellen wat je wilt eten. Vissoep, zalm een varkenshaasje en rode sla. Het smaakte best met stokjes. Ik kreeg er nog een vork en mes bij. Daarna kwam er nog bami, dat heb ik nog geprobeerd met die stokjes en toen heb ik de vork maar genomen. Het smaakte goed. Iemand schoot met een stukje ei. Het is de bedoeling dat je het opvangt in je mond. Maar dat lukt haast niet, maar het is wel leuk. Voor het dessert moesten we hoger zijn en die draaide in het rond. Dat was ijs met vruchten en daarna nog koffie. Danny bedankt. Daarna hebben ze mij gelijk naar huis gebracht. Ik was om half elf thuis en ging om half twaalf naar bed en heb heerlijk geslapen.

Vandaag is het 15 september onze trouwdag, dat vergeet je niet. Ik hoop waar mijn man nu is dat hij gelukkig is zonder pijn. s Avonds klaverjassen. Ik was pas om 10 uur boven, nog wat tv gekeken en dan na bed. Heerlijk geslapen en dan is het dinsdag. Morgens jeu de boulen en 's middags bridgen en 's avonds naar de hoedjesshow. Wat hebben we gelachen. Het was erg leuk en ze deden het goed en het werd goed bezocht. Degenen die showden waren Antje Brouwer en Jo Verkerk, het echtpaar Groenedijk en Joop Dolleman. De hoedjes waren van Dijk uit de Bakkersstraat uit Utrecht. Je kon ze kopen na afloop van de show. Ze waren wel prijzig en zelf draag ik geen hoed. We kregen vrij koffie en ik was om half elf boven. Op woensdag dan kwam Ria mijn hulp. Die dag is mijn beddenboel gewassen en de verdere boel een beurt gegeven en de rest van de keukenkastjes gedaan en gezogen. En onderhand koffie gedronken. 's Middags wat boodschappen gedaan en toen ik thuis kwam gerust. Daarna koffie gedronken in de soos beneden. Gerard heeft ook nog gebeld. 's Avonds naar een mooie film gekeken en dan is het donderdag. Weer gegymd. We hebben veel gedaan, eerst de warming up. Daarna met pittenzakjes aan de gang geweest met al je spieren. Ja dan kom je wel los en lachen doen we ook wel vaak. 's middags me een beetje rustig gehouden, anders was ik naar dr Hartog geweest maar ze hadden een fout gemaakt. Nu ga ik 25 september om tien uur. 's Avonds gekoersbald en dan wordt er ook met smaak gelachen en natuurlijk wat gedronken en dan heb ik om kwart voor tien boven nog wat tv gekeken. En dan naar bed. De volgende dag ben ik naar de stad geweest met Marian en Lamber. Bij Cochon inkopen gedaan. Nu ik ben aardig geslaagd. Een paar nieuwe broeken, blouse en een hesje. Daarna zijn we koffie gaan drinken met wat erbij. We waren om twaalf uur thuis. Lamber heeft meteen een nieuwe lamp in mijn kast gezeten wat gedronken. En daarna gingen ze na huis. Ik heb even rustig gezeten, daarna eerst gespoten en gegeten en ben om kwart over twee na beneden gegaan om te sjoelen. Om half vijf was ik weer boven toen moest ik eerst even uitrusten. Toen heb ik wat gegeten. 's Avonds mijn haren gewassen en daarna naar bed.

De volgende dag was zaterdag. Opgestaan, gewassen na het eten wat boodschappen gedaan en daarna koffie gedronken. En na het spuiten nog wat gegeten. Om een uur werd ik opgehaald en zijn we eerst naar Nieuwegein gegaan. Naar de markt en daar heb ik nog een corselet besteld. Die stuurt ze op, want hij was er niet meer. Toen zijn we naar Houten gegaan, want mijn kleindochter Marlies was 12 jaar geworden de 19e september. Het was gezellig, lekker buiten gezeten en we waren om vijf uur thuis. Ik heb nog warm eten klaargezet en 's avonds naar de tv gekeken en een wijntje genomen. En dan is het zondag 21 september. 's Morgens rustig aangedaan Toen belde Gerard, nog wat bijgepraat. Naar de mis gekeken en onderhand koffie gedronken. Om half een kwamen Lamber en Marian mij ophalen om naar Amerongen te gaan. Want mijn schoonzoon Jan was jarig. Hij werd 45 jaar. Buiten gezeten, koffie gedronken met wat lekkers erbij, bowl en wat er allemaal bij hoort met zo'n verjaardag. Wij zijn op tijd naar huis gegaan want Lamber en Marian hadden nog een verjaardag van Kees van Coby uit Vianen. Dan kun je merken dat je niet een van de jongste meer bent. Dan rust je weer uit dan gaat het wel weer. Zondagavond nog wat tv gekeken en dan naar bed.

Op 22 september was mijn hulp Ria jarig en ik heb een kaart gestuurd. Mijn was gedaan en een beetje de boel gedaan. Nog bij Alie Johansen geweest om te vragen hoe het met haar man ging. Vanmiddag werd hij aan staar geholpen. Ik wenste haar sterkte. Het klaverjassen was weer gezellig. Dinsdag 23 september was mijn man Gerard jarig geweest en dan zou hij 84 jaar zijn geworden. Dan vraag je wel eens af hoe zou hij er dan uitgezien hebben. Ik hoop dat hij daar gelukkig is, als er een hemel bestaat? 's Middags wezen bridgen en dat ging ook heel aardig. 's Morgens ben ik niet gaan jeu de boulen, want mijn dochters belden vanwege pa zijn verjaardag. Vergeten doen we hem niet. 's Avonds me een beetje rustig gehouden en tv gekeken. Woensdag kwam mijn hulp Ria weer. Toen ze kwam heb ik eerst haar nog gefeliciteerd met haar verjaardag. Samen koffie gedronken en toen het werk gedaan. Ze houdt het goed bij, alles is weer mooi schoon. Dan kan ik het rustig aandoen. Die middag eerst gerust, een kopje thee gedronken en daarna ben ik naar mevr Tournee geweest. Toen ik weg was kwam ik Gerard Johansen tegen, die was weer thuis en aan zijn oog geholpen aan staar. Toen ik thuis kwam was mijn suiker heel laag en heb ik gauw mijn eten gekookt en gegeten.

En dan is het donderdagmorgen gym wat altijd gezellig is. 's Middags kwam Lamber mij halen om naar de KNO arts dr Hartog te gaan. Nu dat was helemaal niet nodig geweest ik stond al voor opname genoteerd. Toen zijn we maar koffie wezen drinken met wat erbij. Toen ik thuis kwam heb ik op tijd gegeten en 's avonds was er koersballen. Toen ik boven kwam nog naar Rond om Tien gekeken op tv. Vroeg naar bed. Ik moest op tijd weer op want mijn kapster Bettie komt. Dan kan ik mijn haren vast wassen en kan zij op tijd beginnen. Knippen en watergolven. Middags wezen sjoelen. Voordat we beginnen drinken we eerst koffie of thee. En dan gaan we sjoelen en tussen het sjoelen door drinken we nog een keer koffie of thee. In die tijd was Gerard gekomen. Daarna eten gekookt,gegeten en de vaat gedaan. Daarna ging ik zitten in mijn relaxstoel en viel ik in slaap. Gerard had de koffie aangezet. En toen kwam Lamber mijn broeken brengen die korter waren gemaakt.verder naar volgende pagina