terug naar vorige pagina

38 Dagboek september vervolg

Op tijd naar bed want op 27 september hadden we een reünie van de Kolen. Lamber en Marian waren er om 9 uur. Mijn rollator heb ik meegenomen. We waren voor 11 uur op het Landgoed Het Koetshuis de Grote Buute te Nunspeet. Margret en Jan waren er al en de mensen die het georganiseerd hadden. Cor, Anne-Rike, Frans, Douwtze, Ria en Fred. Toen we aan kwamen kregen we koffie met lekkere cake, die was zelf gebakken. Na bijgepraat te hebben gingen we lunchen, wat best smaakte en gezellig met elkaar was. 's Middags hadden ze een tocht uitgezet, maar ik ben niet meegegaan, dat was nogal klimmen en dalen. Theo Kragten bleef ook thuis. Anne-Rike en ik gingen het parkje lopen, dus ook onze benen gestrekt. Naderhand zijn we in het zonnetje gaan zitten. Anne-Rike zorgde voor thee. Later kwamen de anderen terug, moe maar voldaan. Ria en Frans hadden zich als clown geschminkt, dat was lachen. Daarna hebben we gegeten. Soep vooraf en lekker vlees, aardappelen en groenten. Het smaakte heerlijk. Het was voor elkaar hoor.

's Avonds hebben we gebridged met Ria Kragten, haar man Theo en Cor en ik. Nu dat ging aardig. Ze zagen dat ik het aardig kon voor zo'n jonge vrouw van 80 jaar. Er waren er ook die zaten te biljarten en anderen zaten wat anders te doen. We heben nog gezongen en Kees speelde op zijn accordeon. En ik heb ook nog met Ria Pijnakker gek gedaan. We hebben ons wel uitgeleefd maar dat hoort erbij. We hebben die avond ook nog bingo gedaan. En de prijzen zijn uitgereikt van de tocht. Wie er geen fouten had was Janny uit Geleen. De anderen bleven nog op. ik ben naar bed gegaan maar heb alles gehoord. Ik had een kamer met mijn zoons Gerard en Herman. Later gingen ze allemaal naar boven. Er was er een bij, ik geloof dat het Herman was, die duvelde uit zijn bed. Naderhand zijn we gaan slapen. Gerard zei dat Herman en ik snurkten.

Zondagochtend wilde ik onder de douche, maar die was meer koud dan warm. Maar ja, dacht ik dan ben ik goed wakker. Eerst het ontbijt en daarna hebben we nog koffie gedronken. Enkele mensen zijn naar Elburg gegaan. Sommigen zijn thuis gebleven om te darten, voetballen en Cor, Gerard en ik deden jeu de boules. Nu dan zijn we meteen buiten en het was nog droog. Naderhand waren de anderen terug en zijn we met zijn allen gaan lunchen en daarna hebben we de boel opgeruimd, want om drie uur moesten we het Koetshuis uit zijn. Toen begon het net te regenen. Lamber heeft Gerard naar de trein gebracht, want hij moest de volgende dag weer werken. Ik was voor vijven thuis. We waren het wel zat, maar het zijn gezellige dagen geweest. Daar kunnen we op terug zien. Over drie jaar is het weer, dan moeten wij er voor zorgen. Ik hoop dat ik er dan nog bij mag zijn en anders kijk ik van omhoog op jullie neer of het goed blijft gaan. In het voorjaar is er nog een bijeenkomst voor degenen die er niet bij waren. Ik bedank jullie nog allemaal en vooral degenen die het georganiseerd hebben. Ik vind het fijn dat ik dat weer heb mogen mee maken.

En dan begint het gewone leven weer met de was en wat bijkomen. Maandagavond klaverjassen. Mijn hulp Ria nog gebeld of ze dinsdag kwam omdat er woensdag een ouderendag was. 's Middags gebridged en op tijd gegeten en de vaat gedaan. Mijn corselet was gekomen en 's avonds heb ik er een zoom ingelegd omdat hij anders te lang was. Lekker geslapen. Ik was om 6 uur al wakker, dat is mij te vroeg en toen viel ik in slaap tot over 8 uur. Toen ben ik maar niet naar die ouderendag gegaan, maar ging ik koffie drinken in het zorgcentrum. En toen ik thuis kwam ben ik gaan schrijven. Onderhand een boterham gegeten. 's Avonds een mooie film gekeken.verder naar volgende pagina