terug naar vorige pagina

41 Dagboek november 2003

Zondag 2 november Allerzielen. Jannie uit Limburg is jarig. Naar de mis gekeken vanuit Onze Lieve Vrouwe van Goede Bijstand uit Brussel. In de soos kwam Henk Gudee met een intekenlijst om tegen het Kabinet te protesteren. De mensen nemen het niet. Ja daar teken ik voor. De hoge heren hebben zelf wel genoeg. Maandagavond klaverjassen en dat ging heel goed. Riek Snoek en ik hebben 3 pitten gespeeld. De volgende morgen jeu de boules. Het was wel koud maar als je speelt wordt je vanzelf warm. En het is gezellig. Middags bridgen. We gingen van tafel naar tafel, dat is wel fijn dan word je niet zo stijf. Dan krijg je steeds andere partners, de een is vlot en de ander langzaam. Op tijd gegeten daarna mijn vaat gewassen. Als ik dan rustig ga zitten val ik in slaap. Toen ik wakker werd was het al over achten. Maar ja dan kan ik er wel weer een paar uurtjes tegen. En dan is het woensdag. Lamber en Marian hun trouwdag voor de wet. Ik heb hen gebeld. 's Middags het parkje gelopen. Ik wou naar de soos gaan, maar ze waren al aan het opruimen. Toen ben ik bij Jannie van Vliet wezen thee drinken. Toen ik thuis kwam was het half zes dus ik heb eerst 'The Bold and the Beautiful' gekeken en daarna gegeten en de vaat gedaan. En verder nog naar Goede Tijden en een film gekeken.

Donderdag gym, het was wel pittig. s'Avonds koersballen en niet zo laat naar bed want morgenochtend moet ik naar specialist de Hartog om mijn linkeroor na te laten kijken. Het zag er mooi uit. Ik heb een zalfje gekregen en ik hoef niet meer terug te komen. Toen ben ik koffie gaan drinken met wat erbij, dat smaakte wel. Lamber vroeg of ik zin had om mee naar de Aldi te gaan en dat heb ik gedaan. Dat scheelt wel met de prijzen. Ik kreeg nog een Orchidee van Lamber, wel leuk. Thuis hebben we samen koffie gedronken. Daarna ging hij naar huis. Ik heb even zitten lezen en daarna mijn haar gewassen. Me gespoten en gegeten en toen kwam Bettie de kapster. Ze heeft het gewatergolfd en de volgende keer gaat ze het permanenten. Die middag naar het sjoelen geweest en ik was om half vijf boven, want om een uur of vijf zou ik worden opgehaald. Martijn kwam om half zes zonder auto, die stond achter de Chinees. Ik zei tegen Martijn: ik geef jou wel een arm. Ik zei: oma wordt oud maar de koppie is wel goed gelukkig. De soep smaakte goed, alleen daar smaakte een borrel op en de verdere lekkernij die avond.

Zondag 19 november koffie wezen drinken na eerst de mis te hebben gekeken op de tv. Gerard heeft voor die tijd nog gebeld en dan praten we wat bij. Maandagavond ging het klaverjassen goed. Ja als je goede kaarten krijgt en ze benut, dan speel je vanzelf een paar pitten. Mijn haar gewassen want de volgende dag kwam Bettie de kapster. Onderhand schonk ze een kopje koffie voor me in. Zelf neemt ze niks, ze denkt om de lijn. Het bridgen ging heel aardig. Toen ik thuis kwam op tijd gegeten en tv gekeken. Nog even in slaap gevallen op mijn relaxstoel. Ja, daar heb ik veel plezier van. En dan is het woensdag. Ik kreeg die ochtend een paar telefoontjes. Mijn hulp Ria was 's nachts laat thuis gekomen van haar vakantie in Egypte. Nu komt ze volgende week. Gerard belde ook. Daarna beneden koffie drinken. Ze waren kaarten aan het maken. Ik kon het ook gaan doen, misschien de volgende keer. Donderdag naar het gym geweest, wat ook altijd gezellig is met elkaar. 's Middags boodschappen gedaan en 's avonds koersballen. De volgende dag naar de internist Dr van Beek gegaan. De taxi was nogal vroeg en toen ben ik eerst bij Erick langs geweest. Ik was gauw aan de beurt. Ik was alleen mijn boekje vergeten met mijn stand van hoe mijn suiker is. We gaan maar verder met hoe het was. En toen naar de internist. Marian was er ook inmiddels. Alles was goed, ook mijn bloed, alleen moet ik niet zwaarder worden. Als ik 80 kilo ga wegen zet ze me op een dieet. Daarna samen met Marian koffie met een broodje genomen. Marian ging daarna met de fiets naar huis en ik met de taxi.

Toen ik thuis was belde Marian om te horen of ik er al was. Ze zei: vergeet niet te spuiten. Ik heb dat meteen gedaan en wat gegeten. 's Middags was er sjoelen. Op tijd gegeten en de vaat gewassen. Me omgekleed en beneden in de soos naar de vergadering gegaan. Na afloop was er bingo. Het was gezellig, met koffie en een drankje en een goede opkomst. Het was gauw bij elven dat ik thuis was. Zaterdag 22 november heb ik boodschappen gedaan en mijn krantje gelezen. Zondag naar de mis gekeken en koffie wezen drinken in de soos. Herman belde of ik thuis was, dan kwam hij langs. Dat vind ik altijd gezellig en ik ben blij als ik mijn kinderen weer zie. Ze hebben het allemaal even druk. s Avonds belde Ria of het goed was dat ze maandagmiddag kwam. Ik zei: dat vind ik goed als je maar niet een half uur eerder weggaat. Toen had ik het gedaan, dan kwam ze wel helemaal niet meer. Ik heb meteen degene gebeld die er over gaat van de Alfahulp. Deze nam het rustig op en zou zorgen dat ik een andere hulp kreeg. Ja, als ze zo gauw op de teentjes is getrapt. Ik mag toch wel mijn mening zeggen.

Op maandag wilde ik klaverjassen, maar ik was reserve. Dinsdagmorgen ben ik gaan sjoelen in plaats van jeu de boules. Toen ik thuis kwam heb ik Kees gebeld. Ik kreeg Roy aan de lijn, want Kees was boodschappen aan het doen. Ik ben die middag gaan bridgen en dan ging aardig goed. Toen ik boven was merkte ik dat mijn suiker te laag was (3,6) dus moest ik gauw gaan eten. 's Avonds me rustig gehouden. Mijn zoon Kees nog aan de lijn gehad. Hem sterkte toegewenst en ik hoop dat hij goed door de operatie komt en erdoor opknapt. Woensdagmorgen wezen koffie drinken in het zorgcentrum. Daar heb ik nog een roos gemaakt. Daarna ben ik nog boodschappen gaan doen. Toen ik thuis kwam heb ik mijn eten klaargemaakt, gegeten en de vaat gedaan.

Daarna gerust en naar beneden gegaan om naar de tentoonstelling te gaan in de soos. Het zag er heel goed uit. Kaarten, poppen, schilderijen en smeedwerk. Prachtig, ga zo door op oudere leeftijd. Gebridged in de soos. We waren op tijd terug om naar het voetbal te kijken. Mijn suiker was de hele dag goed. De volgende dag belde mijn dochter Margret. Een poosje aan de lijn gehad. Daarna naar beneden naar de soos om te gymmen. Het was wel pittig, maar dat is goed voor ons. Toen ik boven kwam ben ik gaan schrijven, in die tijd belde mijn jongste zoon op. Ik zei dat Kees waarschijnlijk geopereerd werd aan een hernia en hij zou hem een kaart sturen. Donderdagavond gekoersbald . Ik was om half tien boven. En heb naar André Rieu gekeken op de tv. Dat is altijd wel gezellig. Leuke liedjes waar je lekker mee kan zingen.verder naar volgende pagina