terug naar vorige pagina

44 Dagboek maart 2004

Woensdag 25 februari het is Aswoensdag dan beginnen de veertig dagen van soberheid. Nu ik heb die dag brood met een lekkerbekje gegeten. In het zorgcentrum vroegen ze of ik een verhaal voor wilde lezen dat heb ik gedaan. Ze vroegen of ik zelf een adoptiekind had . Nee dat kwam ineens in bij me op. Ik noem het een gave en met veel fantasie kun je veel bereiken. Vrijdag naar de internist geweest daar was ik als eerste aan de beurt. Ze heeft een hartfilmpje gemaakt. Mijn hart slaat wel eens over maar dat was niet verontrustend. Daarna heb ik gelijk een afspraak bij de oogarts gemaakt. Er was deze week een bijeenkomst in de soos met een hoop sprekers. Ik hoop dat ze hun plannen allemaal waar kunnen maken. We krijgen nieuwe ketels en over een paar jaar nieuwe keukens.

Dinsdag 2 maart wezen sjoelen. Donderdag Marian opgebeld voor haar trouwdag al 27 jaar .Ze vertelde dat Marga Vernooij opgebeld had en dat ze zondag 14 maart komt en dat ze mij dan komen ophalen. Later belde ze nog op dat haar fiets uit de schuur was gestolen. Ik hoorde dat ze nog in het ziekenhuis bij She-ye was geweest daar werd het schotje in haar neus recht gezet. Vrijdag 5 maart is Bettie de kapster geweest. Zondag in de soos koffie wezen drinken. Woensdagmiddag zou mijn hulp komen, maar ze kwam maar niet. Toen heb ik haar moeder opgebeld waar ze bleef. Zij vertelde dat ze tot vanavond acht uur stage liep. Toen heeft haar moeder haar opgebeld. Later belde ze op. Ze vond het zo vervelend en bood haar excuses aan en zei dat ze zaterdag kwam. Donderdag naar gym en koersballen geweest.

Vrijdag 26 maart kwam de kapster mijn haar watergolven. Er was die avond een jaarvergadering en werd er gestemd voor nieuwe bestuursleden. Er werd verteld over de voorstellen die ze van plan zijn . De balkons willen ze laten nakijken, zodat het water beter wegloopt. Er komen nieuwe ketels, veiligheidssloten en de soos willen ze meer open hebben. Zaterdag is mijn hulp geweest. Zondag belde Gerard op en kwamen Anton en Ingrid met de kinderen rond een uur of elf. Marlies had haar huiswerk meegenomen en Jolien en Didi zaten samen te kaarten. Rond 1 uur gingen ze weer naar huis. Maandag weer na Lia de therapeut geweest. Ze heeft mijn rug gedaan en wat oefeningen. Ja dat helpt wel. Woensdag was er seniorendag en daar ben ik naar toe gegaan met de taxi. In de kapel heb ik eerst een paar kaarsjes aan gestoken. De seniorendag begon met een heilige mis en communie. Daarna was er koffie met gebak en kregen we een lunch aangeboden. Er werden lootjes verkocht. Er werden Engelse liedjes door een echtpaar gezongen en daarna was de bingo met leuke prijsjes Terug duurde het erg lang voor de taxi kwam, dus ben ik maar gaan lopen Gelukkig was het droog weer. Ik was om kwart over vijf thuis. Toen heb ik Marian gebeld om te vragen hoe het was gegaan in het ziekenhuis. Ik ben op tijd naar bed gegaan.

Zondag heb ik mijn zus Rie gebeld nog wat bijgepraat, dat vind ik altijd leuk. Maandag naar de therapeut Lia geweest. Ze heeft mijn schouders, armen en rug gedaan. Woensdag 7 april is er een Paasbrunch in zorgcentrum De Wiek. Het zag er heerlijk uit. Donderdag naar het gym geweest. Hannie heeft alle spieren weer onderhanden genomen. Vrijdag was er geen sjoelen i.v.m. Goede Vrijdag. Zaterdagavond naar de Avondwaak gekeken, het was wel laat. Zondag Eerste Paasdag een lekker ontbijtje klaargemaakt. Naar een mis gekeken uit Frankrijk en daarna nog naar Urbi & Orbi gekeken van de paus. Het was prachtig en de paus zag er beter uit. Om twee uur werd ik door Lamber opgehaald. Om zes uur gingen we chinezen in Overvecht. Heerlijk gegeten. Danny en She-ye hebben me later thuisgebracht.

Tweede Paasdag kwamen Anton en Ingrid met de kinderen en Jan en Margret met de kinderen. Ja het was gezellig. Toen ik naar beneden ging om ze uit te laten zei ik tegen Stefan: Jij bent 17 jaar en ik word 18 jaar, dus het kan het niets met ons worden. Hij keek me aan van ik denk dat oma kinds word, maar ik maakte gewoon een geintje. Die middag belde Renate of ik thuis was en toen kwamen mijn zoon Herman en zijn dochter Renate nog. Renate had zo'n leuk petje op. Ze gingen op tijd terug want ze gingen eten in Vianen. Woensdag weer bij de therapeut geweest en koffie gedronken in Zorgcentrum de Wiek. Ik heb nog een bedankje geschreven over de Paasbrunch.

Donderdag 15 april naar de gym geweest. Vrijdag kwam mijn hulp Eva weer en heeft mijn huis weer keurig gemaakt. Maandagmorgen 19 april bij de therapeut geweest. Ze is weer met mijn linkerarm bezig geweest. Mijn schouder zit vast en dat wil ze weer soepel maken. Lia heeft me wat oefeningen voor thuis opgegeven Die doe ik 2 of 3 maal per dag. Woensdag werd ik opgehaald voor de zieken dag van de parochie. Toen we in het Bredius kwamen kregen we eerst koffie en om 10 uur werd er een mis opgedragen door pastoor Thomassen. Een mooie mis met een dameskoor. Daarna kregen we koffie met gebak en daarna nog een lunch. Middags kwam nog het Zeemanskoor van Woerden Ze zongen veel bekenden liedjes. Daarna nog een kopje thee gedronken en rond 3 uur was ik weer thuis. Donderdag met de taxi naar het ziekenhuis gegaan. Marian was er al. Dokter Smit, de oogarts, heeft mijn ogen gedruppeld en daarna moest ik van veraf lezen. Nu krijg ik een bril met iets dat ik beter kan lezen en tv kan kijken. Hij moest het eerst aanvragen en dit duurt ongeveer 8 weken. Daarna ben ik nog bij dokter Tick geweest en die heeft ook mijn ogen nagekeken. Een klein beetje staar en de suiker zag er ook mooi uit. Over ongeveer een jaar hoef ik pas weer terug te komen. Daarna hebben we een taxi besteld en om half vijf was ik weer thuis.

Eva is op zaterdag geweest.In de tussentijd naar de trouwerij van Mabel en Prins Friso gekeken Wat een trouwjurk Ze hebben er 600 uur aan gewerkt. Ze keek hem steeds zo lachend aan en het was een mooie dienst vond ik. Maandag 26 april bij de therapeut geweest. De volgende keer doet een meisje dat stage loopt de therapie, want Lia is een weekje op vakantie. Dinsdag 27 april wezen jeu de boules. Na afloop kreeg mevrouw v.d. Waard de wisselbeker en de poedelprijs was voor mevrouw Steenkes. Daarna was er nog wat lekkers ter afsluiting van de wintertijd. Woensdag 28 april koffie wezen drinken in de Wiek. Donderdag is Marian op de koffie geweest. Vrijdagmorgen 30 april was er in de soos gebak en oranjebitter. Het was heel gezellig. Daarna nog heerlijk gesjoeld.verder naar volgende pagina