terug naar vorige pagina

50 Dagboek april 2005

Dinsdag 5 april. We hadden sjoelen. Eerst koffie drinken met tulband en na afloop weer koffie met stokbrood en brie en een drankje, want Piet Groenendijk was 80 geworden. Er waren die middag maar twee tafels bij het bridgen, want een paar mensen waren ziek. Meneer Verburg en meneer Schimmacher waren een paar weken in Weddesteijn geweest en toen gestorven. Het ene kaarsje blijft lang branden en het andere maar kort. Woensdag heb ik in De Wiek gegeten en het smaakte nu goed. Vrijdag hadden we ledenvergadering met bingo. Ik had geen prijs, maar het was gezellig. Zaterdag kwam het bloemenmeisje en kocht ik roosjes voor Ingrid. Zondag werd Didi aangenomen. De kerk zat vol. Mijn oude hulp kwam de volgende dag. Ik vond het leuk haar te zien. Ze liep bij de dokter wegens suiker. Ik bood aan die op te nemen en het was 29.

Marian en Lamber kwamen helpen om de meubels uit de kamer, de keuken en de gang te halen, want ik kreeg nieuwe vloerbedekking. Ze hebben zo veel mogelijk in de slaapkamers gezet. Eva heeft het glaswerk in dozen gedaan. Ik heb een paar dagen bij Marian gelogeerd. Maandagmiddag zaten Marian en ik lang op de werklui te wachten. Er kwamen twee jongemannen. De ene zei dat ik nog niet betaald hadden, maar ik had wel op tijd betaald. Ze hadden geen strips bij zich, maar later vonden ze er toch een in de auto. Toen hadden ze weer geen ijzerzaag. Lamber heeft meteen de stoffeerder opgebeld en die zou een paar dagen later komen. Herman, Jan, Anton en Martijn hielpen ook de boel weer in te richten. Ik moest donderdag Erick opbellen. Hij zei dat ik nu 's ochtends 34 moet spuiten en 's avonds 38 en 12 leverinsuline. Zondag kwamen mijn broer Kees met zijn vrouw. Ze bleven maar kort, want Door houdt het niet lang vol. Ze heeft nu wel mijn huisje gezien.

Op 4 mei ging ik met de taxi naar Marian, daar vierde ik mijn verjaardag. Toen kwam Anton met zijn gezin. Ik kreeg een stok met doekjes om de vloer schoon te maken. Van Joop en Riet kreeg ik geld en van Henk en Sien een tube crème voor mijn gezicht. Margret en Jan hadden ze een kooi met een kanarie voor me. Mijn zoon Kees gaf een lekker luchtje. Herman had een armbandhorloge voor me. Verder kreeg ik nog een bak primula's, orchideeën en tulpen. De volgende dag was het Hemelvaartsdag. Rustig aangedaan. 6 mei was Linda jarig, ze is nu 19 jaar. Op 7 mei was Gerda van Zwieten jarig, mijn buurvrouw in Utrecht. Ik heb een kaart gestuurd. Vrijdag kwam mijn hulp Eva. Op zondag heb ik in de soos op cake getrakteerd. Marian, Lamber en Herman kwamen voor moederdag en toen kreeg ik een doos met zeepjes, 4711 en plantjes voor het balkon.

Er was de volgende woensdag een ziekendag. We hadden een heilige mis met een mannenkoor en daarna koffie met gebak. Twee vrouwen traden op en we konden mee zingen. Toen volgde een lekkere lunch. Donderdag maakte ik na het gym de vogelkooi schoon en toen vloog de kanarie weg. Eva kwam 's middags en heeft hem met een doek gevangen. Op vrijdag kwam de kapster en ging ik sjoelen. Zaterdag ging ik eerst met Marian en Lamber naar Nieuwegein. Blousjes en bloemen gekocht. Toen naar Herman voor de verjaardag van Dennis. Hij is nu 21 jaar. Hij kookt af en toe voor Herman, want die is al druk genoeg. Herman was in de tuin bezig en Lamber heeft geholpen met snoeien. Ik was om vijf uur weer thuis. 's Avonds kwamen Anton en Ingrid met Jolien en Didi. Ze hadden een mooie azalea voor me. Ingrid zei: blijft u maar rustig zitten. Je merkt dat je geen 28 meer bent, maar 82. Op zondag was het Eerste Pinksterdag. Jan, Margret, Simone en Stefan kwamen. Ik kreeg mooie bloemen. Ze dronken koffie of fris met cake en slagroom. Later namen ze nog soep met een broodje. Margret deed de afwas. Ik ben meegelopen naar beneden toen ze weggingen. Daarna heb ik gepuzzeld en wat geslapen. Op tijd gegeten met een glaasje wijn erbij.

Weer gezellig gekaart. Eerst was Cobie mijn maat bij bridge, maar nu speel ik met Bart. Donderdag gym bij juffrouw Hannie en 's middags kwam Eva. Vrijdagochtend was mijn dochter Marian er en had ik sjoelen. Zaterdag boodschappen gedaan, de was opgehangen en op het balkon gezeten. Zondag belde Gerard en keek ik naar de mis op tv, daarna koffie drinken in de soos en lekker in het zonnetje zitten op het balkon. Vrijdag 27 mei naar de internist geweest. Alles was aardig goed. Gerard kwam het weekend. Zaterdag werd mijn broer Kees 78 jaar. Ik heb hem gebeld. Het is jammer dat zijn vrouw Door niet in orde is. Zondag was mijn zwager Joop jarig. Maandag kreeg ik een nieuwe verwarmingsketel. Ik heb 's ochtends eerst de bergkast leeg geruimd. Bij het sjoelen had ik de laagste punten, dan kan je zien dat ik weinig kracht heb. Lamber werd aan zijn derde hernia geopereerd.

Van 4 tot 11 juni was ik op vakantie in Ootmarsum. Martijn en Marian brachten me naar het station. De bus kwam gauw. We waren met 54 mensen, een leuk gezelschap. Op zondag meteen kaarten geschreven naar de kinderen. Lekker gegeten en nog gekaart. Op maandag gingen we naar het kachelmuseum in Vriezenveen en dinsdag hadden we een folklore-avond. Op woensdag zijn we naar de markt geweest en keken we 's avonds naar het voetbal. De Nederlanders wonnen met 5-0 van de Finnen. Donderdag reden we een stukje door Duitsland. We bezochten een schoolmuseum. In gasthof Hagenhoff hadden we lunch. We hebben ook gezien hoe zout wordt gewonnen uit water. Na het diner in het hotel was er bingo. Vrijdagmiddag gingen we naar Delden. Daar kon je een film zien van hoe ze het zout verwerken. Op de afscheidsavond was er warm en koud buffet met ijs toe. Het was prima, alleen het hammondorgel was veel te hard. Op zaterdag met de bus weer naar Woerden, waar Danny en Marian me opwachtten.

Lamber was op 14 juni jarig. Ik had die ochtend eerst jeu de boules en 's middags bridge, daarna kwam Danny me halen. Heerlijk buiten gezeten. Er kwamen muzikanten om de vijftigste verjaardag te vieren, de buren hadden de vlag uitgestoken. Lamber en Marian kregen een vakantie in de Ardennen van hun zoons. Danny bracht Gerard en mij naar huis. De volgende dag heb ik gewassen en ging ik bridgen. Eva kwam op donderdag en ik hielp met stoffen. Vrijdag kwam de kapster en later kwam Marian. Ze had krachtvoer voor de vogel.

Op 25 juni werd ik opgehaald voor een concert in Kamerik. Er was een Vlaamse zangeres die in Wenen had gestudeerd. Zij zong prachtig. Op zondag gingen we met een busje naar Rijnouwe. Lekker pannenkoeken gegeten. Dinsdag buiten jeu de boules gespeeld en 's middags hadden we bridgen. Woensdag kwam de pedicure. Donderdag zou Eva komen, maar ze belde dat ze ziek was. De volgende dag kwam de kapster. Ik ging even bij mevrouw Luca langs, daar werkt Eva ook. Daarna kwam Marian. Ze had zangzaad en zand meegebracht. Ze heeft voor me gestofzuigd. Er was sjoelen in de soos. Op zaterdag heb ik een wasje gedaan en boodschappen gehaald een verder deed ik het rustig aan. 's Avonds geborduurd en tv gekeken. Op zondag heb ik op het balkon lekker in de zon gezeten en daar ben ik even in slaap gevallen. Verder mijn eten klaar gemaakt en een stuk geschreven.verder naar volgende pagina