terug naar vorige pagina

52 Dagboek oktober 2005

Woensdag 12 oktober gingen we van de soos uit naar Barneveld. Om tien uur reed de bus weg. Het was een mooie tocht en het was goed weer. Om twaalf uur hadden we diner met verschillende gangen, daarna gingen we bij een veiling en een museum kijken. We zagen kuikentjes uit het ei komen. De volgende dag kwam Anton met zijn gezin. Hij heeft de papieren van de zorgverzekering ingevuld. 's Avonds had ik bingo. Ik won een consumptie. Het was gezellig. Marian belde uit Kreta. Ze hadden aardig weer. Jan en Margret waren met de camper naar Zeeland. Op 17 oktober belde mevrouw Jongejan of ik thuis was, dan kwam haar man de griepspuit brengen. Ik had er geen last van. Woensdag kwam de pedicure. Op vrijdag kwam Marian, even bijpraten over de vakantie. Het was een mooi eiland. Ze hadden zich rustig gehouden, want ze waren wel moe. Ik kreeg allemaal stukjes zeep met steen erin om mijn voeten in te smeren. Marian moest nog boodschappen doen, want ze hadden een dag van de Reuma en zondag een afspraak met Marga en Paul.

Ik had Margret geld gestuurd voor haar trouwdag, maar dat kwam terug. Zeker verkeerd ingevuld. Ik belde om haar te feliciteren. Daarna belde ik Kees, maar die was aan het werk. Toen belde ik Herman. Het ging goed met hem en het was nu vier maanden aan met Amy. Marian vertelde dat het leuk was geweest bij Marga (haar oude vriendin) en Paul. Op woensdag 26 oktober was koeiendag in Woerden, dan eten ze erwtensoep en poffertjes. Dat was in de soos. Donderdag was er gym en kwam mijn hulp. Op vrijdag kwam de kapster.

Ik kreeg maandag na het klaverjassen opeens last van mijn nek. De volgende dag belde ik dokter Jongejan en die schreef medicijnen en therapie voor. Ik heb alles afgezegd: bridgen, sjoelen en gym. Marian kwam langs na het lopen. Eva deed boodschappen voor me en maakte mijn huisje schoon. De fysiotherapeut gaf een goede massage. Zondag kwamen Jan en Margret met mooie bloemen. Mijn suiker was die avond 31 en de volgende ochtend weer een stuk lager. Ik moest 's nachts een paar keer mijn bed uit. Dat was moeilijk met mijn zere arm en nek. Voor ik bij de wc was liep het al en dat gebeurde die week vijf keer, gelukkig niet in bed. Toen heb ik Lamber gebeld en die heeft de dokter gewaarschuwd. De fysiotherapeut kwam ook weer. Dan komt eerst de pijn boven en dan wordt het minder. Ik had geen blaasontsteking, maar er moest wel een flesje urine naar het ziekenhuis.

Martijn werd op 7 november 25, maar die houdt zijn cadeau te goed. Ik heb ook mijn kapster en het etentje bij de chinees afgezegd. Rien van Boezem belde me en dat was lief van hem. Het gaat al veel beter met me. Ik ben vrijdag weer in de soos geweest en zaterdag voor het eerst naar buiten. Maandag klaverjassen en dinsdagochtend sjoelen, maar daar ben ik moe mee uitgescheden. Dinsdagmiddag bridge ging goed.

Mijn zoon Kees werd op 2 december 52 jaar. Met Marian en Lamber ging ik 's avonds naar Tiel. Daar zag ik mijn kleinkinderen Bianca met haar vriend Pete, Roy met zijn vriendin Sylvia en Raymond. Ik gaf Kees een envelop voor zijn verjaardag met wat extra voor Sinterklaas. De volgende dag belde hij dat er niets in die envelop zat en toen heb ik zijn gironummer gevraagd. Op zaterdag was er een surpriseparty voor mijn neef Kees van der Mark, omdat hij in de vut ging. Hij werd toegezongen en moest af en toe even naar achteren van de emotie. Lamber wilde met me dansen, maar dat ging toch niet en toen heb ik met de rollator gedanst. Op 5 december trakteerde mevrouw van de Wijngaarden in de soos, omdat ze 90 was geworden. Mijn kleinzoon Martijn belde of ik zijn nieuwe huis wilde zien. Hij haalde me op. Het is een mooi huisje, vlak bij het voetbalveld. Linda en Renate belden om te bedanken voor hun sinterklaascadeaus.

Woensdag kwamen Riet en Joop en die gaven me een mooie kerstster. Ze dronken een kopje koffie met een lekker koekje, maar wilden verder niets. Joop ging die middag trainen voor zijn conditie. Ze waren onlangs bij Door en Kees geweest. Het is met Door hetzelfde, ze moet ermee leren leven. Er was kerstfeest in de soos. Met luide stem mee gezongen. Het was goed georganiseerd door de voorzitter Dolleman en zijn vrouw. Mijn hulp Eva heeft de versierselen voor Kerstmis en de kaarten opgehangen. Op vrijdag ben ik nog bij een uitverkoop in de soos geweest. Een witte blouse, sieraden en een broek gekocht, maar die moet korter gemaakt worden. Ik hoop dat Marie die gauw kan maken.

Zaterdag voor Kerst kwam mijn kapster Bettie. 's Middags waren Anton, Ingrid en hun dochters er. Ze gaven me een kerstbakje en twee flessen wijn. Ik ging met mijn schoonzoon Lamber naar de avondmis en daarna bij Marian eten. Thuis heb ik nog naar de nachtmis gekeken, het was mooi met veel kerstliederen. De volgende morgen zag ik het Urbi et Orbi van de paus. Het regende in Rome, iedereen had een paraplu. Martijn haalde me om drie uur 's middags op en toen gingen we met Marian en Lamber naar hun zoon Danny. Thee gedronken met wat lekkers erbij, toen een film gekeken. Danny speelde voor kok. Hij had een salade, ossenhaas met patat en groente en een bord vol ijs en chocolade toe. Ik zat te knoeien op mijn witte bloes met het ijs. Het was heerlijk, hij kan goed kokkerellen. Tweede Kerstdag was ik bij Marian. Irja was er ook. Het eten was lekker en de wijn smaakte ook goed.

Op vrijdag 30 december kwamen Herman en Amy. Ze hadden oliebollen en appelflappen voor me gekocht. Ik kreeg ook een oudejaarslot van Herman en zakjes drop en pepermunt zonder suiker. Gerard kwam met Oudjaar en gaf witte en rode rozen. Ik zat net in mijn relaxstoel te slapen, toen hij kwam. We aten varkensschnitzel met worteltjes en erwtjes. Om half acht kwamen Lamber, Marian en Danny ons halen. We gingen in twee auto's naar Jan en Margret in Amerongen om Oud en Nieuw te vieren. We hebben triviant gespeeld en gesjoeld. Simone hield het goed vol. Om kwart voor drie waren we weer thuis. Gerard zette 's ochtends thee en dekte de tafel. Hij ging weer vroeg naar huis. Kees belde en vertelde dat Pete op Oudjaar Bianca ten huwelijk had gevraagd. Kees kwam met zijn vriendin Christel op dinsdag. Ik vond het leuk hen te zien. Ze brachten bloemen mee.verder naar volgende pagina