terug naar vorige pagina

54 Dagboek april 2006

Elke dag werd 's ochtends en 's avonds mijn linkeroog gedruppeld. Ik moest steeds om 7 uur opstaan. Ik deed het verder maar rustig aan. De opa van Eva was gestorven. Hij was 94 geworden, een mooie leeftijd. Didi, de dochter van Anton, vierde haar verjaardag op 21 april. Ik kon die dag echter niet. Er was dan vergadering in de soos. De voorzitter nam afscheid en daar wilde ik graag bij zijn.

26 april was kijkdag voor de nieuwe keuken. Op de eerste verdieping stond een voorbeeld uitgestald. Ik zocht er een uit met maisgeel als kleur en een rood blad en zwarte plinten. In een kastjes zitten laden om pannen op te bergen. Lamber bracht mijn nieuwe bril. De pedicure kwam op woensdag en Eva op donderdag. Er was in de soos een show van schoenen, maar die heb ik nog genoeg. Koningin Beatrix vierde haar verjaardag in Almere en Zeewolde. Jammer dat het zo regende. Ik vierde op 4 mei mijn verjaardag bij Marian, maar daarna voelde ik me enkele dagen niet lekker door een blaasontsteking. Ik kreeg een telefoon met grotere toetsen en een geheugen voor tien nummers. Ik kocht een nieuwe moderne rollator, een stevige met rugleuning.

16 mei was ik bij oogarts de Jong. Hij had meer van de operatie verwacht, maar het is een lui oog. Ik kreeg een recept mee voor mijn rechteroog en moet 18 juli terugkomen. 17 mei was An Berger jarig. Ze woont in mijn vroegere flat. Ze vierde haar verjaardag op zondag in de soos met al haar kinderen en kleinkinderen. Het was gezellig. Ik hoorde dat mevrouw Sinkes dood was. Ik schrok ervan. Ze had het erg benauwd gehad door haar longen. Op maandag gekaart, nog een pit gespeeld. Eva kwam op dinsdag. Ze zag er niet goed uit en had last van haar been. Woensdag was er ziekendag. Er was eerst een mis, toen koffie met gebak en een lunch. Er werd een nieuw slot op de voordeur gezet.

Mijn broer Kees werd op 28 mei 79 jaar en mijn zwager Joop werd op 29 mei 72 jaar. Ik heb hen gebeld. Met klaverjassen haalde ik 4200 punten. Met Margret gaat het gelukkig beter. Ze moet niet te gauw gaan werken. Marian heeft nu een speciaal korset en dat gaat goed. Op zondag 11 juni heb ik 's ochtends in de soos koffie gedronken en 's middags heb ik daar naar het voetballen van het WK gekeken. Dinsdagochtend ging ik naar het jeu de boules kijken en deed even mee.verder naar volgende pagina