terug naar vorige pagina

11 dagboek mei 1999

Op 23 mei 1999 begon ik een dagboek.
Op Eerste Pinksterdag was ik bij Marian en Lamber. 's Middags reden we naar de Reeuwijkse Plassen, lekker van de buitenlucht genoten. De hond was er ook bij en die ging het water in. De volgende dag kwam Margret en haar gezin uit Leersum. We gingen naar de braderie en keken naar het hardlopen. Jan en Stefan bleven nog voor het wielrennen, maar Margret, Simone en ik liepen naar huis. Dan voel je je benen wel. Vroeger liep ik elke zondag zo'n stuk naar de kerk, maar ja je voelt dat je ouder wordt. Ik heb mijn broer Kees gebeld om hem te feliciteren met zijn verjaardag. Hij heeft ook suiker. Met zijn vrouw Door gaat het gelukkig beter.

Mijn zwager Jo werd 65. Lamber bracht me weg naar de Bouwstraat in Utrecht. Het terras van Jo en mijn zus Rie versiert met vlaggetjes en ballonnen. Het was erg leuk om hun kinderen en kleinkinderen weer eens te zien. Op 4 juni gingen we een dagje uit vanwege het 10-jarig bestaan van de Lange Wiek. Naar de tingieterij in Tiel. We zagen een film hoe ze lampjes, vaasjes, lepels en nog meer maakten. In restaurant de Betuwe hebben we heerlijk gegeten, daarna gingen we naar Leerdam voor een rondvaart op de Linge. Veel gelachen en schik gehad. Met mijn Rie en Joop ben ik op de verjaardag van mijn broer Henk in Alkmaar geweest. Hij werd 74. Het alleen reizen lukt me niet meer, omdat ik last heb van mijn suiker en van mijn benen. Met de ouderdom komen de gebreken.

Op 11 juli 1999 was er een reünie van nichten en neven in Ommeren bij Ria en Theo Kragten. We werden op 7 over 11 uur verwacht. Marian, Lamber en ik waren er om die tijd. Geleidelijk aan kwamen de anderen: Beppie en Kees van de Mark, Marga uit Tiel, Tonnie en Jan uit Hoensbroek, Jannie en Frans uit Geleen, Els uit Brunssum, Margreet en Boudewijn uit Spijkenisse, andere Ria en Fred, Frans en Douwse uit Heerhugowaard. Later kwamen Herman en Kees ook nog. Na de koffie en de broodjes gingen we een museum in Buren bezichtigen. Daar hadden ze kleding van de politie en marechaussee van vroeger. In het stadje hebben we gewandeld en in antiekwinkeltjes gekeken, daarna was er barbecue in Ommeren. Ria (van Cor) heeft nog met Herman gedanst. Wat hebben we gelachen. Ik zei tegen haar 'je moet ook op dansles gaan', maar dat vond ze niets voor haar. 'Ik lach te veel,' zei Ria. Je kunt beter lachen dan huilen en het is nog gezond ook. Het zou eigenlijk tot 11 over 7 uur duren, maar het werd veel later. Gezelligheid kent geen tijd.

Ik ga veel om met de moeder van Lamber. We zijn op vakantie geweest en gaan vaak bridgen, kaarten en koersballen. Ik heb een aardige oude dag gehad met ups en downs, maar ik had liever met mijn man oud willen worden. Hij is misschien wel voor veel verdriet bespaard gebleven. Elke week heb ik nu hulp voor het zware werk, dat is wel fijn. Jannie komt op dinsdagochtend. Ik ga tegenwoordig naar een paramedicus Micky en haar assistente Chanel. Ze proberen mijn spieren losser te maken. Ik gebruik nu kwai, omdat mijn bloeddruk steeds te hoog was. De bovendruk is soms te hoog. Ik kreeg van de huisarts een tabletje om het hart beter te laten pompen, dan hijg ik minder bij het lopen.verder naar volgende pagina