terug naar vorige pagina

14 Dagboek mei 2000

Op 4 mei werd ik 77. Mijn zus Riet en haar man Jo kwamen en mijn broer Kees met zijn vrouw Door. Ik vond het fijn die weer eens te zien. To en Marian waren er ook. Het was verder rustig, want ik vierde mijn verjaardag de volgende zondag bij Margret in Amerongen. Ze kwam me vrijdag ophalen. We gingen eerst bij een tuincentrum kijken, wat ik altijd leuk vind want ik ben gek op de groene natuur. Op zaterdag gingen we naar Herman in Culemborg. Linda werd 14 en Dennis zou op 10 mei 16 worden en vierde het tegelijk. Op zondag 7 mei kwamen mijn kinderen en kleinkinderen naar Amerongen. We konden fijn in de tuin zitten. Ik kreeg mooie cadeaus: een dekbed met hoezen, een doos Dove, planten en bloemen. Er was koffie met gebak en stokbrood met wat erop. En natuurlijk een drankje. Het waren gezellige dagen bij Margret, Jan en de kinderen.

Op maandag had ik weer mijn gewone kaartavond. Op dinsdagmiddag heb ik bij het bridgen getrakteerd wegens mijn verjaardag. Op woensdag ging ik voor het laatst naar Micky. Ze zou me zelf helpen, maar dat is niet gebeurd. Op donderdag was er koersbal, toen heb ik op kroketten getrakteerd. Op vrijdagavond kwamen de dames om de verjaardag van To en mij te vieren. Dat was gezellig met vrouwen onder elkaar. We hebben weer eens fijn gelachen en dat is goed voor een mens. Op 14 mei was het moederdag. Het was een drukke week. Op zondag 21 mei hadden we een brunch en op vrijdag 26 mei gingen we een dagje uit. We vertrokken met de bus om halfnegen 's morgens en waren pas om zeven uur terug. We gingen naar West-Brabant en Antwerpen. In Oudenbosch kregen we koffie met gebak. Ik had diabetisch, maar dat smaakte ook lekker. We kwamen langs mooie plaatsjes. Het was mooi groen langs de wegen en ik zag prachtige rododendrons. We aten in Lage Zwaluwen. Daar kwam een Belgische gids in de bus, die vertelde over de oude gebouwen, waar we langs reden. Ze mogen die wel eens opknappen, want ze zagen er een beetje grauw uit. Thuis kregen we nog een broodmaaltijd. Het was een gezellige dag met prachtig weer.

Herman vierde zijn verjaardag niet op 4 juni, maar op 3 juni. Het was weer reuze gezellig, dan zie je elkaar weer eens en er wordt gekheid gemaakt. Lamber was op 16 juni jarig, maar deed er niets aan wegens de verhuizing naar de Alpenstraat 52. De oma's waren er 's avonds wel. We keken naar het voetballen. Ik had mijn oranje petje op en Nederland won met 3-1. Ons land kwam in de finale, maar we hadden pech met penalty's en werden geen kampioen. Marian, Lamber, Danny en Martijn zijn een mooi nieuw huis gegaan. Ik hoop dat ze het naar hun zin hebben en nu een beetje tot rust kunnen komen.

Margret werd op 13 juli 37 jaar. Ze vierde haar verjaardag een paar dagen eerder, omdat ze op vakantie ging. Ik zei tegen haar: keer je leeftijd maar niet om, want dan scheel je maar vier jaar met mij. Ik zag iedereen weer eens. Ze hebben het allemaal even druk. Dat jachtige leven is ook niks, maar het zal de tijd wel zijn. De internist vond mijn cholesterolgehalte en bloeddruk goed, alleen was de bovendruk iets te hoog en ik was te veel aangekomen. Ik zal wat moeten afvallen.verder naar volgende pagina