terug naar vorige pagina

15 Dagboek augustus 2000

Op 4 augustus was ik met Lamber en Marian bij Gerard. We gingen eerst over de markt in Delft en daarna naar de jarige. Het was rustig, want de meesten waren op vakantie. Ik kreeg van Gerard een soort vibrator om mijn spieren te masseren. Raymond en Jolien waren met hun verjaardag niet thuis, dus daar kon ik niet naartoe. Op woensdag 16 augustus had ik een feestmiddag van de Woerdense vakantieweek, we hebben gezongen en gelachen. De volgende dag bracht Margret me naar Amerongen. Veel buiten gezeten en bijgekleurd. Op 19 augustus ging ik met Jan, Margret en de kinderen naar Houten, want Anton werd 40 jaar en Jolien vierde tegelijk haar verjaardag. Wat kunnen Marlies, Jolien en Didi goed dansen!

Op 24 augustus gingen we met de bus naar de Veluwe, dat ging van Landwijk uit. Eerst naar Scherpenzeel voor koffie en gebak in het Koepeltje, daarna naar de mooie omgeving van Hoenderloo. Om twaalf uur hadden we een diner: tomatensoep, schnitzel, gebakken en gekookte aardappeltjes, verschillende groentes en ijs. Ik kreeg diabetisch ijs. Bij het eten had ik witte wijn, dat hoort bij zo'n dagje. In Hoogsoure was prachtige heide in mooie kleuren en toen reden we de kant op van Lochem. We hadden een theestop in de Canterel bij Apeldoorn. Om zes uur waren we thuis met een voldaan gevoel. Het was een fijne dag met gelukkig goed weer.

Op zondag 27 augustus werd Marian 46 jaar. Danny haalde met zijn meisje de twee oma's op. Het was geen mooi weer, maar dat geeft niet als de zon maar in je hart schijnt. Er was de hele dag veel visite en Marian had een lekkere ouderwetse soep gemaakt met veel ballen. Op 31 augustus was Nick jarig. Ik heb een kaart gestuurd, want ik had geen vervoer. Mijn zus Rie was ook jarig, maar die vierde het niet want ze was druk bezig met haar kamer. Volgend jaar beter. Op 8 september was er modeshow. Danny werd 22 op 13 september. Lamber haalde ons op en Danny bracht ons 's avonds om elf uur weer thuis. Danny heeft leuk zitten vertellen over zijn werk, dat vonden we erg gezellig. Hij weet wat hij wil.

Marlies was de volgende jarige. Lamber en Marian brachten me naar Houten. Er was veel bezoek: oma en opa, tante Door en de zussen van Ingrid met hun mannen, Margret met haar kinderen, Herman, buren en kennissen. Marlies werd negen en ze kreeg mooie cadeaus. Ze werd echt verwend. De visite ging op tijd weg en met het eten was het rustig. Wel leuk, drie van die meiden. Ze bekvechten soms, maar dat hoort erbij. Dat deden onze kinderen ook en dat gaat allemaal over. Na de koffie ging Anton de vaat opruimen en de meisjes naar bed brengen. Ingrid reed me naar huis. Jan had het te druk met zijn werk om zijn verjaardag van 21 september te vieren. Ik heb al tegen hem gezegd dat hij het wat rustig aan moest doen. Geld verdienen is leuk, maar je gezondheid is veel voornamer.verder naar volgende pagina