terug naar vorige pagina

23 Dagboek februari 2002

Op 5 februari had ik Seniorenochtend. Het was slecht weer, maar ik ben er toch naartoe geweest. Jannie had vrij en daarom heb ik zelf het huis bijgehouden. Op vrijdag werd Stefan 15. Op zondag kwamen Jan en Margret. Simone was er ook bij en die ging in haar eentje in de lift. Gelukkig zag iemand haar. We gingen om twaalf uur met bloemen naar Marian en Lamber, want die waren in de bruidsdagen voor hun 25-jarig huwelijk. Herman bracht me met Renate en Dennis om halfvier weer thuis. Woensdag 20 februari zijn we met het clubje van koersballen in de Huishoudschool gaan eten. Het was goed verzorgd en smaakte goed. De leerlingen hebben hun best gedaan. Op donderdag gingen we een dagje uit naar Friesland. In hotel Gaasterland in Rijs was een lopend buffet, de soep kwamen ze brengen. Je kon daarna de kamers gaan bekijken. Er was ook een terras. Ik denk dat ik er op vakantie ga. Het is vol pension en dicht bij de bossen. Vrijdags heb ik wat gestoft, mijn was gedaan en gesjoeld. Op zaterdag heb ik boodschappen gedaan, karbonaadjes gebraden en pannenkoeken gebakken.

Op zondagmiddag kwam mijn kleinzoon Martijn met zijn vriendin Isabel op visite. We hebben zitten praten en gelachen. Ik kreeg van hen een mooie pot met een rode lidcactus. Ik ben altijd blij met bloemen, dat fleurt alles op. 25 februari: Ik woon hier nu al weer een jaar. Wat gaat de tijd snel. Marian en Lamber hadden op 2 maart een ouderwetse bruiloft. Ik heb fijn gedanst en genoten. Je kunt dan eens alles vergeten en alleen maar vrolijk zijn en je ziet meteen al je familie weer eens. Op 4 maart kreeg ik nog een etentje van Marian en Lamber, dat was in De Baron. Het smaakte goed. Ze kunnen met plezier op alles terugzien.

Op 15 maart ben ik met mevrouw Bosman naar het Hofplein geweest, waar Henk Gudee nu in het nieuwe gedeelte woont. Hij heeft een kamer, slaapkamer en balkon, allemaal wat groter dan hier. Ik hoop dat hij er nog jaren plezier van mag hebben. Op zaterdag is de kapster geweest. Op zondag kwam Herman me halen en gingen we naar de schouwburg De Maagd in Bergen op Zoom. De operettevereniging speelde het stuk 'Hello Dolly!'. Lia Bakker was ook met ons mee, maar zij werd in de pauze opgeroepen. Haar man was de dag ervoor geopereerd aan zijn gal. Ze had op zondagochtend gebeld en kon rustig gaan. De dokters waren 's middags bij hem. Hij zei dat hij zich niet lekker voelde en was even later dood. Hij tobde al lang, maar het was toch onverwacht. Pettie, een dochter van Hannie, ging met Lia mee. Na de voorstelling zijn we bij een van der Valkhotel gaan eten. Marian had fotoalbums van het feest bij zich. Ik stond er leuk op. Daarna reden we naar het huis van Marian en Lamber om koffie te drinken. Danny bracht me met She-ye om tien uur thuis.

We hadden op vrijdag 23 maart een jaarvergadering van de soos. Er was een grote opkomst. Na afloop kwam de politie over preventie en beveiliging praten. Het was leerzaam. Op zaterdagmiddag was er bingo van de Zonnebloem. Degenen die niets wonnen, kregen een tablet chocolade. Er was ook een soort theater, maar dat viel tegen. Ingrid, Marlies en Jolien kwamen op zondag de tv brengen. Anton ging met Didi naar een voorstelling en had daarom Lamber gebeld om te helpen de tv boven te brengen en in te stellen. Daarna gingen we naar Culemborg voor de verjaardag van Renate. Zij werd elf jaar op 28 maart, maar vierde het nu. Marian had de video van haar feest meegenomen. Als je dat ziet beleef je alles opnieuw.

Op zaterdag voor Pasen heb ik naar de paaswake op tv gekeken, dat was vol devotie. Op Eerste Paasdag haalde Danny me op voor de brunch bij Marian en daarna gingen we met de hond wandelen in Reewijk. Ik heb een aardig end gelopen en dat was wel goed voor mijn oude benen. 's Avonds hebben we gegourmet. Het was een leuk dagje. Ik kreeg ook nog een orchidee. De volgende dag kwamen Anton en Ingrid op de koffie met hun gezin. Ze gaven me een mooie azalea. De meisjes hebben lief zitten tekenen. Later kwamen Herman en Renate ook op bezoek. Het was gezellig.

De volgende zondag waren Jan, Margret en Simone er. Ze hebben de soos nog gezien en vonden het erg mooi. Ze hadden een mooie bos bloemen meegebracht. Mevrouw Bosman kwam 's middags thee drinken en bijpraten. Op dinsdag 9 april was ik een dagje met de bus naar het Loo. Je kon daar de trouwjapon van Maxima zien. Die was prachtig en wat een sleep. De bruidsjurken van Emma, Wilhelmina, Juliana en Beatrix waren er ook. Er waren mooie tuinen en de werkkamers van de koninginnen. Het was de moeite waard. De gouden koets heb ik niet gezien. Annie Drooge ging ernaar kijken, maar toen ben ik op een bankje gaan zitten. In het restaurant De Ossekop hebben we pannenkoeken gegeten. We kregen ook soep en ijs. We reden met de bus rond over de Veluwe. De reisleidster Carla had iets te drinken bij zich en ook wat lekkers voor mensen met diabetes. Ze zorgt altijd goed voor ons. Op woensdag was Seniorendag. Een mis in de Bonaventurakerk, daarna koffie en lunch. Het was gezellig met voordracht en zang. Na de thee werden lootjes afgeroepen. Mevrouw Tournée won twee prijzen: een fles advocaat en een zak snoepjes.verder naar volgende pagina