terug naar vorige pagina

24 Dagboek mei 2002

Op donderdag 23 mei gingen we een dag uit met de bus. Eerst reden we naar Dordrecht, toen gingen we een paar uur varen en daarna hadden we een diner met drie gangen in de Lage Zwaluwen. Ik stond met een vrouw te praten die van der Veer heette. 'Wat een bekende naam', zei ik, 'mijn broer was vroeger bevriend met een Harry van der Veer'. Ze vroeg: 'Is jouw broer dan Wim Vermij?' Ze kwam inderdaad uit de Kapelstraat in Utrecht, uit een gezin met tien kinderen. Zo kwamen er allerlei dingen weer boven. Wat is de wereld toch klein! Ik zei meteen dat ze eens langs moest komen. We waren om zes uur thuis. De volgende dag heb ik in de stad mijn jurk opgehaald en een paar broeken en een blouse gekocht. Daarna heb ik boodschappen gedaan en gesjoeld. Op zaterdag heb ik de krant gekocht en een paar geraniums en een bosje fresia's. De planten heb ik in de bakken op het balkon gezet. Op zondag heb ik naar de mis gekeken en in de soos koffie gedronken. Herman kwam die middag met een plaat om mijn puzzels op te leggen. Het was 27 mei dertien jaar geleden dat ik in de Lange Wiek kwam wonen. Het bevalt me hier nog steeds best, vooral nu ik niet meer in die donkere gang woon.

We hadden op 30 mei weer een bustocht, nu naar de Biesbosch. We kregen eerst koffie met gebak in een partycentrum bij Gorinchem en daarna een Brabantse koffietafel in de Witte Zwaan in de Lage Zwaluwen. Toen hebben we een paar uur gevaren door het natuurgebied. Ik heb nog op het dek gezeten, want het was prachtig weer. Om zeven uur was ik thuis. Sara van der Veer kwam op bezoek en we hebben bijgepraat over vroeger. Een volgende keer ga ik naar haar toe. Op vrijdag kreeg ik mijn rollator en heb ik er op de gang mee gereden. Zaterdag kwam mijn kapster met haar dochter. Ze zou eigenlijk pas een week later komen, maar moest op dinsdag naar het ziekenhuis. Ze werd opgenomen voor een kijkoperatie voor de gal. Met Marian heb ik boodschappen gedaan. Het ging goed met de rollator. Op zondag heb ik in de soos koffie gedronken en daarna in het park gelopen. Later heb ik beneden onder een parasol gezeten. Ik kreeg thee van Hennie Boon en een lekker slaatje van Cor.

Op maandag 3 juni hadden we klaverjassen. Ik had aardige kaarten, maar het was beneden erg warm. De volgende dag gingen we met de bus naar Maastricht. Eerst naar een klooster waar we koffie en cake kregen, toen naar een mis in een prachtige kerk. De bus reed toen naar Avifauna. Na de lunch hebben we op een boot over het Braassemermeer gevaren. Wat is Nederland toch mooi. Op woensdag ging ik met de rollator naar de supermarkt. 's Avonds keek ik naar een mooie film. Op donderdag was er gym en koersballen, op vrijdag heb ik gesjoeld. Herman vierde op zaterdag zijn verjaardag. Hij haalde me op. Kees was die middag bij hem aan de deur geweest, want er lag een cadeaubon in de gang. Hij kon toch weten dat Herman het 's avonds vierde. Herman had gebakken vis en haring voor het eten. Margret en Jan kwamen en Anton, Ingrid en hun dochters. Er waren ook kennissen van Herman en zijn kinderen natuurlijk.

Ik ging half twee naar bed. Herman moest wachten tot zijn dochter Linda thuiskwam. Op zondag heb ik buiten gezeten en lekker gegeten. 's Avonds bracht hij me naar huis. Op maandag had ik klaverjassen. Op dinsdag kwam Jannie, dus alles werd weer schoon. Daarna was er bridge. Martijn kwam langs. Hij gaf me een mooie hortensia. Veel te gek. Hij zei: ik heb nog maar één oma. Ik heb Herman gebeld om te vragen of Dennis en Linda geslaagd waren. Dat was gelukkig zo, een zorg minder. Ja, daar leef je toch helemaal in mee. Op vrijdag 14 juni was de slotavond van de soos. Het was een gezellig feest. Er zong een koor van 25 mensen. Allemaal zeemansliederen en wij konden meezingen. Eerst kregen we gebak, ik natuurlijk zonder suiker.

Later een glaasje frisdrank, wijn of advocaat met lekkere hapjes. Het was een geslaagde avond, dat mogen ze meer doen. Ik ging om half elf naar boven. De volgende dag deed ik de was en haalde ik de krant. Marian belde dat ze terug waren van vakantie. Ze hadden een fijne week gehad en moesten 's avonds naar een receptie. Op zondagochtend heb ik Lamber gebeld voor zijn verjaardag. Hij gaat het pas aanstaande zaterdag vieren. Na de koffie in de soos heb ik naar het voetballen gekeken. De Spanjaarden hadden geluk met de penalty's. Het was zielig voor de Ieren. Daarna heb ik mijn boek geruild en wilde ik naar mevrouw van der Veer gaan. Ik belde echter verkeerd en moest een etage hoger zijn, maar ze was niet thuis.

Op maandag was de laatste klaverjasavond van het seizoen. Ik stond toch nog op de eerste plaats en kreeg een fles wijn. Er was ook nog een tweede prijs en een poedelprijs voor degene met de meeste pitten. We kregen allemaal een Kaaps viooltje. Op dinsdag heb ik de dokter gebeld, omdat mijn benen zo dik waren. Hij kwam de volgende dag en nam mijn bloeddruk op, 150 - 170 dus mooi. Er zat vocht in mijn benen, zei hij. Hij heeft mijn medicijnen bekeken en er eentje afgehaald. Ik moest met die Norvasc maar even stoppen, want die had bijwerkingen. Ik was de derde met deze klacht. Over anderhalve week moet ik bij hem komen om er naar te laten kijken. Op donderdag had ik gym. Om half twaalf kwamen mijn broer Henk met zijn vrouw Sientje. Ik kreeg een mooie plant. We hebben gezellig bijgepraat.

Er was 's avonds de laatste keer koersballen. Sjaan Voswinkel had de meeste punten van dit seizoen en kreeg bloemen. Op vrijdag zijn we met de club gaan chinezen. Mevrouw Tournee ging niet mee, omdat ze last van haar knie had. Ze zakte er steeds doorheen. Gerard kwam 's middags, maar voor hem had ik pannenkoeken. We hebben op zaterdagochtend boodschappen gedaan en ik kreeg van hem een klokje, omdat de grote klok vaak stilstond. Martijn haalde ons op, want Lamber vierde die dag zijn verjaardag. Er was veel visite, over de dag verdeeld. Het was gezellig. Danny bracht ons thuis. Op zondag had Gerard de tafel gedekt en thee gezet. Ik heb eieren gekookt en sinaasappels geperst. Hij ging om tien uur terug naar Delft.verder naar volgende pagina