terug naar vorige pagina

26 Dagboek augustus 2002

Irja, de vriendin van Martijn, stuurde een kaart uit Amerika. Ze is nu al weer terug. Ze vindt de Nederlandse mensen leuker. Op zondag 21 juli kwamen Anton, Ingrid en de kinderen. Ik kreeg puzzelboekjes. Herman kwam 's middags. Hij kon niet blijven eten en toen heb ik voor mezelf pannenkoekjes gebakken. Een week later had ik een barbecue bij Lamber. Hij haalde me op vijf uur 's middags netjes op. Het smaakte lekker. Op maandag werd ik gebeld, dat mijn hulp ziek was. Jannie had een ontsteking aan haar arm. Op dinsdag kwam mijn pedicure en had ik bridgen. Erja en Martijn kwamen op bezoek. Toen ik een koekje wilde geven, ontdekten ze een miertje. Ik heb de koekjesbus maar extra afgewassen. Het was een paar dagen tropisch warm. Anton belde, want hij ging op vakantie. Zijn dochters hadden allemaal een goed rapport, daar is oma trots op. Bij het sjoelen hoorde ik dat mevrouw van Vliet niet lekker was. Ik ben even bij haar langs geweest. Het kwam zeker door de warmte. Ik kreeg Jolande in plaats van Jannie. Het is een aardig meisje en ze werkte hard. Danny en She-ye brachten een mooi boeketje. Lief van hen. Ze gingen op vakantie op de Canarische eilanden.

Op 4 augustus was ik met Lamber en Marian in Delft. Gerard werd 53. Hij heeft nu zijn vaste aanstelling. Eerst moest Lamber naar Schiphol om Danny en She-ye weg te brengen. Herman kwam ook op Gerards verjaardag en Margret belde uit Tsjechië. 's Avonds thuis heb ik een taxi gebeld, want ik moest de volgende dag naar de internist. Mijn bloeddruk was iets hoger, 180 - 80, en ik moet twee insuline meer spuiten. Op dinsdag was ik net terug van het bridgen, toen mevrouw Roest kwam. We gaan eind augustus met de Zonnebloem naar de Floriade. Marian kwam op vrijdag koffie drinken. Herman was er op zaterdag met zijn dochter Renate. Hij ging op 13 augustus met zijn kinderen naar Italie.

Mevrouw van der Veer kwam koffie drinken. Ze bracht haar hondje mee. Hij heeft nog op mijn schoot gezeten. Het was leuk, maar ik begin er niet aan, vooral met het uitlaten op winterdag. Op zondag kwamen Margret, Jan en Simone met een mooie bos rozen. Met Simone kun je lachen. Ze is een bijdehandje en laat zich het kaas niet van het brood eten. Marian kwam maandagochtend. Ze was naar de tandarts geweest en ging daarna naar Lia. Ik moest een machtiging bij de dokter halen voor verlenging van de rollator. In het winkelcentrum fietste iemand me voorbij en zei gedag. Ik had niet in de gaten dat het Marian was, want ik zie slecht in de verte.

Op vrijdag 23 augustus kwam mijn kapster, daarna ging ik sjoelen. Jolien en Anton vierden op zaterdag hun verjaardag, want ze waren op 10 en 19 augustus met vakantie. Op 27 augustus werd Marian 48. Lamber haalde me voor het eten op. Het was gezellig met lekkere soep, broodjes en 's avonds gebak en een glaasje witte wijn. Ik heb de foto's van de bruiloft van Bettie en Frans gezien. Nu ze zijn prachtig en ik heb er drie besteld. Martijn en Erja brachten me thuis. De volgende dag had ik een feestmiddag voor de ouderen van de Woerdense vakantieweek. Het was in een zaal van het verpleeghuis Weddesteijn. We hebben meegezongen met liedjes van vroeger.

Op 29 augustus was er een tocht van de Zonnebloem naar de Floriade. Ik stond niet op de lijst van de bus voor de Langewiek, maar op een andere lijst. Dat vond ik niet zo leuk. Lia van het Rode Kruis heeft me op de Floriade een tijdje gereden. Ik heb ook een stuk gelopen, want anders word je stijf. Op vrijdag had ik weer sjoelen en op zaterdag reed ik met Lamber en Marian naar Rie en Jo in Utrecht. Mijn zus Rie was jarig. Ik zag hun kinderen Ronald en Marijke en de kleinkinderen. Mijn broer Henk en zijn vrouw Sientje waren er ook en verder Mientje de Vries, Marie-Louise (de dochter van mijn broer Wim), Annie (de zus van Jo) met haar man en nog andere kennissen.

Het nieuwe seizoen is begonnen. Dinsdag had ik seniorenochtend van de parochie en 's middags bridge. Op donderdag vertelde onze gymlerares dat ze kanker heeft gehad en dat er weer uitzaaiingen waren. Ze zou weer chemotherapie krijgen en we zouden een vervangster krijgen. Je schrikt als je zoiets hoort. Zo'n jonge vrouw met kinderen, waarvan de jongste 12 jaar is. Mevrouw Tournée vroeg me of ik voor haar post wilde zorgen, want ze ging naar Portugal. 's Avonds had ik koersballen. Toen ik terug kwam hoorde ik dat ze gevallen was, toen ze de kapster uitliet. De kapster haalde mevrouw Coupier en Nel Verburg. Dokter Dieleman kwam en om 11 elf 's avonds ging mevrouw Tournée naar het ziekenhuis. Het is jammer dat haar vakantie niet doorgaat. We hebben bij het sjoelen allemaal onze handtekening op een beterschapkaart gezet. Op zondag belde Gerard, vlak voor de mis. Ik heb Anton gebeld, want ik kreeg van de belastingdienst een T-biljet. Ik moest het biljet met de jaaropgave maar meebrengen als ik naar hem toeging. Daarna heb ik Herman gebeld. Er waren drie ontslagen op zijn werk en hij zou een gesprek krijgen. Hij ging wel cursussen volgen. Op 13 september was Danny jarig. Hij werd 24.

Op zondag kwamen Marian en Lamber met een Chinese roos en cyclaam voor mijn trouwdag en pa zijn verjaardag. We zouden 54 jaar getrouwd zijn geweest. Ik hoop dat mijn man het daarboven fijn heeft. Op maandag 16 september was er klaverjassen. Jannie kwam dinsdagochtend. Ze heeft de gordijnen van de slaapkamer gewassen en het gewone werk gedaan. Haar man werd die dag geholpen aan een liesbreuk. Ingrid haalde me woensdagmorgen op voor de verjaardag van Marlies. Eigenlijk zou mijn kapster dan komen, maar dat is naar donderdag verzet. Het was gezellig. Herman bracht me naar huis. Op donderdag hadden we een etentje in de Huishoudschool. Ik kon met de familie Kaspers meerijden. Mevrouw Pauw was helaas ziek.

Marian kwam op vrijdagochtend. Ze had twee keer gebeld, maar het knopje van de deur werkte niet en toen ging ze eerst boodschappen doen. Ze bracht appels mee. We hebben koffie gedronken en brood met gebakken ei gegeten. 's Avonds was er een diavoorstelling van de Langewiek. Er was een goede opkomst. Jan werd 44 jaar op 21 september, maar hij vierde het niet. Het was veel te druk op de zaak. Toen ik Margret belde om te feliciteren, was Jan kleden aan het wegbrengen. Ik heb die avond maar een glas witte wijn genomen.verder naar volgende pagina