terug naar vorige pagina

27 Dagboek september 2002

Op 23 september zou mijn man 83 zijn geworden. Ik mis hem elke dag en hoop dat hij gelukkig is. De volgende dag kwam Jannie. Ze heeft de ramen gewassen, de gordijnen gedaan en de jaloezieën schoongemaakt. Op woensdag werd ik door Rie en Joop opgehaald om naar Alkmaar te gaan. Mijn broer Henk vierde zijn verjaardag. Het was leuk elkaar weer eens te zien. Om half vier was ik weer thuis. Er was op vrijdag een modeshow van Hans Kerkhof in de soos, maar ik heb deze keer niets gekocht. De volgende dag werd ik door Lamber en Marian opgehaald. We gingen naar Bredius, daar vandaan reed de bus naar Apeldoorn. Lia Bakker ging ook mee. We kregen daar koffie en gebak. Toen naar het vogelpark in Havelte, dat was een prachtige omgeving. Om 1 uur gingen we eten: groentesoep, schnitzel, bloemkool, gemengde sla, gebakken aardappeltjes, patat en appelmoes en ijs toe. Het was gezellig. Daarna waren we in de kast van de vlinders. Ook heel mooi. Er viel een meneer flauw, maar naderhand ging het weer goed met hem. We zagen ook nog de hunebedden. De chauffeur Dick maakte een foto van ons. Via de polders reden we terug naar Bredius, waar de auto van Lamber stond.

Zaterdag 5 oktober. Ik wou net gaan schrijven, toen Sonja van der Veer aanbelde. We hebben thee gedronken en bijgepraat. Ik wilde dinsdag naar de seniorenochtend gaan, maar stond alleen bij de bushalte en ging toen weer naar huis. Jannie keek vreemd op en vroeg of ik ziek was. Gelukkig niet. Op woensdag heb ik in het park gewandeld en later ook nog een stuk met mevrouw Schoonheim. Op donderdag was de gymjuffrouw er zelf weer. 's Middags ben ik naar mevrouw Tournee geweest in de Vossenschans. Ze heeft een mooie flat om te revalideren, maar hoopt snel naar haar eigen flat terug te kunnen. Ik had 's avonds koersballen. Op vrijdag kwam de kapster en 's middags was er sjoelen. Op zaterdag heb ik boodschappen gedaan, de krant gelezen en een was gedaan. Er was een tentoonstelling in de soos. Zondagochtend keek ik naar de mis. Gerard, Anton en mijn zus Rie belden.

Op tv hoorde ik dat prins Claus was overleden. Beatrix zal haar man missen en de zoons hun vader. Het was een goed gezin. Claus is nu uit zijn lijden en ik hoop dat hij het boven fijn heeft. Zo komen we allemaal eens aan de beurt. Op maandag ging ik thee drinken bij Sonja van der Veer en 's avonds klaverjassen. Op dinsdag kwam Jannie. Ze heeft mijn bed verschoond, het douchegordijn en de kleedjes van de badkamer gewassen. Mijn zoon Kees belde. Hij was grieperig. Ik vond het fijn even bij te praten. Op woensdag deed ik boodschappen en hield me verder rustig. De volgende dag was er gym en daarna heb ik een boek geruild. Ik belde Margret, die bleek ook griep te hebben. Ik ben naar Riek Snoek gegaan en heb gezellig zitten praten. Zij heeft nu ook hulp aangevraagd.

Ik nam mijn suiker op, toen ik thuis kwam. Het was 4,2 een beetje laag en toen heb ik meteen iets gegeten. 's Avonds trakteerde Mieke Weber op koek bij het koersballen, omdat ze jarig was. Ik heb ook genomen. Mijn suiker was nog steeds 4,2. Ik had zeker te veel energie gebruikt. Margret zou op zondag komen, maar ze belde af. Jan had nu ook griep. Herman belde of ik een oude jurk had voor Renate, want die ging iets voordragen. Ik heb er een opgezocht. Lamber en Marian kwamen op zaterdag. Ze brachten een krentenbrood en een blik Wilhelmina pepermunt mee. Lamber had last van zijn rug en moest doorgaan met fysiotherapie. Op zondagmiddag kwam Herman. Ik heb eerst koffie gezet en gaf hem later soep. Hij voelde zich ook al niet lekker en bleef maar kort.

Maandag 14 oktober. Vandaag is Corrie jarig. Ik heb hem een kaart gestuurd en straks doe ik er een op de bus voor Roy, want die wordt 24 jaar op de 16e. Ik had die avond weer klaverjassen. Op dinsdag was de begrafenis van prins Claus. Het was erg ontroerend en er kwamen allerlei herinneringen boven. Dan denk je aan je man. Op zaterdag 8 december 1962 was de laatste koninklijke begrafenis, dat was van koningin Wilhelmina. Mijn moeder heeft daar naar zitten kijken en ging de volgende dinsdag zelf dood. Ze was 73 jaar. Ze werd de avond ervoor opgenomen in het ziekenhuis en toen was er geen gevaar. Ik heb haar erg gemist. Vlak na de begrafenis van Claus viel het kabinet door geruzie in een partij. Ik kreeg die middag een rouwkaart van Riek van de Bruyn van Aken. Zij werd 81. Mijn kleinzoon Danny bracht een mooi boeket. Heel lief van hem. Marian kwam ook nog even. Ze had een nieuw gebit in en het stond goed.

Ik haalde na het gym op donderdag een condoleancekaart en deed wat boodschappen. 's Middags kocht ik een cadeautje voor mijn kapster Bettie, want die is op 20 oktober jarig. Ze kwam op vrijdag mijn haar doen en vond het leuk. Ze wordt 36 jaar, nog lekker jong. Als ik blijf zoals het nu is, houd ik het ook nog wel een tijd vol. Anton, Ingrid en hun dochters kwamen op zaterdag. Ze brachten een paar heideplantjes en Zweedse puzzels mee. Jan, Margret en Simone kwamen met bloemen op zondag. Ze waren weer opgeknapt. Stefan was naar de Ardennen geweest met de school en lag nog op bed, want hij was veel slaap tekort gekomen. Ik kreeg mijn nieuwe rollator op maandag. Bij het klaverjassen had ik slechte kaarten, maar volgende keer beter. Jannie kwam op dinsdag. Het is jammer dat ze op 1 mei ophoudt. De pedicure kwam op woensdag.

Vanwege de herfstvakantie was er donderdag geen gym, maar wel koersballen. Ik bracht er niet veel van terecht, maar het was gezellig. Er zou de volgende dag een monteur komen om de verwarming schoon te maken, maar dat werd afgebeld. Hij was ziek. Marian kwam die ochtend al vroeg, want ze wilde Goede Tijden zien. Mijn zoon Kees belde en vroeg hoe het ging. Hij geeft op 30 november een feest, omdat hij 50 wordt. Hij stuurt deze week kaartjes. Het ging goed met hem en Ria en ook met de kinderen. Op zondag moest ik de klokken een uur terug zetten. Gerard belde en daarna keek ik naar de mis.verder naar volgende pagina