terug naar vorige pagina

31 Dagboek maart 2003

Mijn hulp Jannie kwam op dinsdagochtend. 's Middags had ik bridge en 's avonds werd ik door Martijn en Irja opgehaald om bij Marian en Lamber te gourmetten, want 4 maart is hun trouwdag. Danny en She-ye brachten me om elf uur thuis. Ik kreeg een grote plaat voor mijn legpuzzel. Woensdag hield ik me rustig. Er was een mooie film op tv. De volgende dag deed ik niet met alle oefeningen van gym mee. Hannie was voor het laatst als leidster, want Margriet zou voortaan weer komen. Ik hoop dat de kuur geholpen heeft. Marian kwam langs om gedag te zeggen, want ze ging een week weg met de reumavereniging. Na de Bold en de Beautiful ging ik naar het koersballen in de soos. Op vrijdag kwam Bettie mijn haar permanenten. Gerard kwam om een uur of vier. Hij had de sleutel, want ik was sjoelen. Ik kreeg gele tulpen van hem. Gerard ging op zaterdag al vroeg weg. 's Avonds keek ik naar Idols. De jongen van 16 won. Op zondag 9 maart kwamen Jan, Margret en Simone. Ze brachten een boeket mee en een paar foto's, waar ik met mijn kleindochter op sta. Ik zei dat ik zo slaperig werd van het nieuwe medicijn. Margret zei dat ik de dokter even moest bellen. Ik sprak eerst de vrouw van de dokter, die vond dat de kinderen zich er niet me moesten bemoeien. Later had ik de dokter zelf. Ik kreeg toen tabletten van 10 mg in plaats van 25 mg.

Maandagavond speelde ik met Rien de voorzitter een pit bij het klaverjassen en had ik de hoogste punten. Op dinsdag kwam Jannie en ging ik stemmen na het bridgen. Op woensdag kwam Riet van de Alfahulp. Zij komt in mei als Jannie met pensioen gaat. Op donderdagochtend gaf Margriet gymles. 's Middags een parkje gepikt en 's avonds gekoersbald. De volgende dag was er in de soos een modeshow. Er waren aardige pakjes bij, maar ik heb niets gekocht. Op zaterdag deed ik boodschappen. Sonja kwam thee drinken. Ik heb een boek geruild en ben een tijd met een legpuzzel bezig geweest. Op zondag 16 maart heb ik in de soos koffie gedronken.

Gerard Bos en mevrouw Van der Meer waren jarig geweest en trakteerden, maar het leek me te zoet. Bij het tweede bakje koffie heb ik maar om een biscuitje gevraagd. 's Middags heb ik lekker met Sonja buiten gezeten. Op maandag was er weer klaverjassen. Jannie kwam op dinsdag. Ze heeft de gordijnen gewassen, de ruiten gezeemd en het balkon goed schoon gemaakt. Woensdag kwam de pedicure. Op donderdag hielden we tijdens gym even stilte voor mevrouw Benning, die was overleden. Gerard en Anton belden. 's Avonds had ik koersballen. Mijn kapster Bettie kwam vrijdagochtend. Ze heeft ook Marian geknipt. Marian had de kaarten voor mijn 80e verjaardag bij zich. We hebben er samen postzegels opgeplakt. Ik ging die middag sjoelen.

's Avonds was de jaarvergadering in de soos met daarna bingo. Er was een goede opkomst. Mevrouw Brouwer trad af als bestuurslid en werd opgevolgd door mevrouw Groenedijk. Op zaterdag 22 maart haalde Lamber me om een uur op voor de verjaardag van Renate in Culemborg. Zij werd 12 jaar. Herman had een lekker diabetisch gebakje voor me. Om half zes was ik weer thuis. Op zondag belde Gerard voor de mis en Kees erna. Hij gaat toch wel met Ria om. Hij vertelde dat Raymond een jaar gaat werken op een camping in Italië. Ik zat die middag in het park op een bakje met mevrouw Van Zelderen en mevrouw Bosman. Op maandag ging ik bij Ans Bosman thee drinken. Zij had een zware operatie gehad: een nieuwe hartklep en een omlegging. Ze was er goed van opgeknapt. Toen ik weg was, was Sonja aan de deur geweest. 's Avonds had ik bij het klaverjassen slechte kaarten. Dinsdag was Jannie er en ging ik bridgen. Op woensdag was ik eerst een tijd aan mijn legpuzzel bezig. Het schiet nog niet erg op. 's Middags een parkje gelopen en 's avonds naar een mooie film gekeken. Het ging over een vrouw die een hersenbloeding kreeg tijdens een bevalling. Op donderdag naar het gym geweest, maar ik deed niet alle oefeningen mee vanwege de pijn in mijn benen. 's Middags in het park geweest en 's avonds gekoersbald.

Op vrijdag mijn was gedaan en gesjoeld. Marian en Lamber haalden me op zaterdag op om nieuwe kleding voor mijn 80e verjaardag te kopen. Bij Chocon kocht ik twee mooie pakjes. Daarna namen we in de Hema koffie met wat erbij en deden we nog enkele inkopen. 's Avonds bakte ik pannenkoeken en keek ik naar het voetballen. Voor ik ging slapen, zette ik de klokken op zomertijd. Op zondag 30 maart kwam mevrouw Bosman thee drinken en ging ik met haar naar het park. Jannie kwam op dinsdag en ik ging weer bridgen, naar gym en koersballen. Op woensdag was de jaarlijkse dag van de kerk. Danny bracht me weg en haalde me op. Er was een gebedsdienst en daarna gezellig koffie en een drankje drinken. In die tijd werd een loterij gehouden. Ik won een paar placemats. Na de lunch gingen we de kerk bekijken en werden er stukjes gedaan. Je kon je inschrijven voor een dagje uit op 3 juni. Ik had geen geld bij me, maar mevrouw Tauw schoot het voor.verder naar volgende pagina