terug naar vorige pagina

34 Dagboek juni 2003

Op maandag kwam mijn hulp Ria en mijn kapster Bettie. Ze heeft mijn haar gepermanent, want ik ging op 3 juni uit van de kerk. Riek Snoek kwam naar mijn stoel kijken. We hebben thee gedronken, daarna ging ik boodschappen doen en mijn eten koken. 's Avonds had ik klaverjassen. De volgende dag stond om acht uur de bus beneden klaar. Eerst haalden we mensen op bij de Bonaventurakerk en de Dijkstrahal, toen reden we naar Moergestel. We waren bij een viering in het Trappistenklooster en kregen een koffietafel in de Zwaam in Oisterwijk. Na de lunch gingen we vennen bekijken en boslucht opsnuiven met een huifkar. We genoten. Karel Vermeulen en zijn dames hadden het goed georganiseerd. Ik was om zeven uur thuis.

Op woensdag was er een dagje uit van de Langewiek. Met de bus naar Centraal Station Amsterdam, toen met een vliegboot naar Velsen. Het was rustig weer. Toen reden we met de bus naar IJmuiden. We aten in visrestaurant Waalraven. Ik had een schotel met twee gebakken vissen, patat en rauwkost. Het smaakte lekker, ik heb het niet helemaal opgemaakt. Ik had er een glas melk en een glaasje witte wijn bij. We reden door allerlei plaatsjes terug en waren om vijf uur thuis. Thuis heb ik eerst de boel opengezet, gespoten en een bord yoghurt gegeten. Toen ben ik in de relaxstoel in slaap gevallen. Toen ik wakker werd heb ik Herman gebeld, die was 52 geworden. 's Avonds belde Gerard en heb ik naar een mooie film gekeken.

Op vrijdagmiddag pakte ik mijn koffer. Zaterdag 7 juni begon mijn vakantie. IK ging om een uur met de koffer op de rollator naar beneden. Lamber bracht mij en de familie Johansen naar de Dijkstrahal, waar de bus stond. De chauffeur Anton reed ons naar hotel Brinkhorst in Vledder. We werden onthaald met een glaasje. De koffers werden op onze kamer gebracht. Om zes uur gingen we aan tafel. Eerst een pasteitje, aardappelkroketten, groenten en een schnitzel, toen een toetje van chocolade en slagroom. Ik vroeg Anton of hij mijn insuline in de koelkast wilde zetten. Hij zei: u bent dus suikerpatiënt, ik zal er rekening mee houden.

Na het eten ging ik naar mijn kamer. Ik had een mooie kamer met tv en telefoon. Het bed was goed, maar wel wat laag. Marian had de lijst namen gezien en zei dat ze iemand kende. Het was Marie Smits en daar ben ik die week mee opgetrokken. 's Avonds hebben we gekaart. Op zondag zijn we met de bus naar de kerk gebracht. Er was die avond een quiz. Op maandag was een dagtocht voor 3,50 euro. Eerst dronken we koffie in Sint Nicolaas, toen hadden we een boottocht door het prachtige natuurgebied Princehof. Al varend hadden we lunch. Op dinsdagmiddag gingen we door Zuidwest Drente. We bezochten de draaiorgelbouwer Veeningen in de Wijk. Hij demonstreerde enkele orgels. Wat een geluid komt daar uit.

In het hotel was na de koffie bingo, dat kostte 2,50 euro. Het was leuk, vooral als je de eerste bent die bingo hebt. Ik mocht uit een ton kiezen en nam een mooi beeldje. Er waren leuke prijzen bij: handdoeken, theedoeken en een gereedschapskist. Woensdag was een vrije dag. We hebben gewandeld en koffie gedronken bij een warme bakker. Het was prima koffie met een likeurtje, een koekje en appelgebak. 's Avonds gaven twee dames uit Staphorst een demonstratie van klederdracht. Wat waren die mensen dik gekleed. De jongeren lopen er tegenwoordig ook modern bij, maar sommige ouderen hebben die kleding nog aan. Donderdag reden we naar de Hontsrug en hadden we een show van een glasblazer. Hij deed er allerlei gekheid bij. In het hotel mochten we eerst de salades zien. Je kon kiezen uit huzaren- of zalmsalade. Er was ook nieuwe haring, soep en stokbrood en een warm buffet. Ik nam witte wijn en fruit toe.

Op vrijdag hadden we een middagtocht met onbekende bestemming. Het was over schelpen en mooie stenen. Ik kocht een legpuzzel van Ot en Sien. We hadden 's avonds een bonte afscheidsavond met dansmuziek. Bij de polonaise deden we ook mee. Bij de zevensprong moest je op je knieën gaan. Toen trok Alie Johansen me mee en gingen we onderuit. Een paar mannen hebben ons opgetrokken. We lachten er maar om. Zaterdag was ik om twaalf uur thuis. Lamber haalde me weer op en Marian had koffie gezet. Toen ze weg waren heb ik boodschappen gedaan en drie wassen gedraaid. Ik heb heerlijk geslapen. Om vijf uur moest ik naar het toilet, maar toen werd ik pas om tien uur wakker. 's Middags heb ik op de relaxstoel nog even geslapen. Op maandag 16 juni heb ik mevrouw van Boezem gebeld dat ik niet kwam kaarten. Lamber was jarig. Hij kwam me om twee uur halen. Toen heb ik C1000 op Snel en Polanen gezien. Wat een grote zaak en zo schoon. Bij Marian hebben we eerst een ijsje gnomen. Ik heb fijn buiten gezeten. Lekker gegeten: tomatensoep en broodjes. De foto's van mijn verjaardag waren goed geslaagd. Margret kwam 's avonds ook met foto's. Danny heeft me thuis gebracht, toen hij zijn meisje wegbracht.

De volgende dag heb ik de dokter gebeld, want ik ben doof aan een kant. Op woensdag was ik op het balkon met de planten bezig en toen hoorde ik de bel eerst niet. Mijn hulp stond voor de deur met mevrouw Goes te praten. Ze heeft gestofzuigd en de ramen aan de voorkant gezeemd. Ze vertelde dat ze nog een keer kwam en dan drie weken vakantie heeft. Ik probeer me dan te behelpen, want ander krijg ik dan die en dan weer een ander. Op donderdag belde de gymjuffrouw af en Hannie kon ook niet. Piet Groenedijk heeft toen oefeningen voorgedaan, dat deed hij goed. 's Middags ben ik naar Nel Tournee gegaan. Ik hoop dat haar wond gauw geneest, dan kan ze aan haar knie geopereerd worden. 's Avonds was er koersballen, dat was gezellig. Ik moest op vrijdag vroeg op, want mijn kapster kwam en ik moest naar de huisarts. Dokter Jongejan heeft mijn oren uitgespoten. Ik kan nu beter horen, maar er moet een bultje in mijn oor weggehaald worden.

Thuis heb ik gegeten en toen ging ik naar sjoelen. Op zaterdag deed ik boodschappen en heb ik gewassen. 's Middags mijn krantje gelezen en pannenkoeken gebakken. Op zondag 22 juni heb ik naar de mis gekeken, koffie gedronken in de soos en op het balkon gezeten. Ik heb gerust op mijn relaxstoel, daar geniet ik echt van. Daarna nog het park om geweest. Het was de langste dag. We zitten zo weer in de nachtschuit volgens een gezegde. Op maandag had ik slechte kaarten bij het klaverjassen, nog geen 3500 punten uit drie potjes. Op dinsdag hadden we bij bridge goede kaarten. Een keer uitgeboden bij 6 harten, dus dat was ruim 1400 punten. Op woensdag maakte ik de koelkast schoon. Mijn pedicure kwam. Bij mevrouw Tournee wat bijgepraat. Bij het gym was Margriet er zelf weer. Ze hoest nog wel, maar het is een goede afleiding. Anton en Gerard belden. Rina van Sluis trakteerde bij het koersballen voor haar verjaardag. Ze wordt 75 jaar. Ria kwam op vrijdag. Ze heeft gezogen, mijn bed opgemaakt en kastjes in de keuken gedaan. En verder de badkamer en keuken natuurlijk. 's Middags wezen sjoelen. Om vier uur hielden we op, want de soos moest in orde gemaakt worden. Er was de volgende dag een brunch ter afsluiting van het seizoen. Ik heb op vrijdag een witte was gedraaid en op zaterdag de bonte was.

Toen ben ik naar de soos gegaan. Er was groentesoep, brood met lekker beleg, een eitje, melk, koffie en sinaasappelsap. We kregen ook nog een kroket, dat smaakte wel. Er gingen een paar mensen weg. Gerrit Bos en zijn vrouw verhuisden naar de Vosseschans en Corrie Lobee ging bij haar vriend Adriaan wonen. Op zondag keek ik naar de mis en verzorgde ik de planten, daarna dronk ik koffie in de soos. Wat gerust in mijn relaxstoel en buiten gezeten. Ik heb een biefstukje gebakken en nam witte wijn bij het eten. Op maandag heb ik Marian gebeld om te horen hoe het met Lamber zijn rug was. Hij was bij de dokter geweest en moest naar de specialist. Ik had 's avonds de hoogste punten bij klaverjassen en kreeg een fles vruchtensap. Dinsdag was seniorenochtend. Toen ben ik weer eens in de kerk geweest. Ik kwam Marie Smits tegen. Er was bingo. Ik moest een eind lopen naar de bushalte en dat viel niet mee. 's Middags was er bridge. Kobie van Wiggen belde af. Ze had een wortelontsteking in haar mond. Ik werd de volgende dag pas om kwart voor negen wakker. Marian en Lamber kwamen langs. Ze gingen een paar dagen naar de stacaravan van Cobie en Kees.verder naar volgende pagina