terug naar vorige pagina

36 Dagboek augustus 2003

Zondagmiddag 3 augustus zijn wij naar Gerard gegaan, want hij vierde zijn verjaardag. Als Pa nog geleefd had zouden wij 55 jaar getrouwd zijn geweest op 15 september. Maar ik hoop dat hij daar gelukkig is. Hij heeft goede levende aandelen achtergelaten. Daar ben ik hem dankbaar voor. Wij waren om half zeven thuis. Margret, Jan en Simone waren er ook. Herman en Anton waren nog op vakantie. Voorlopig zal er niks van komen dat Lamber auto rijdt,want vandaag (dinsdag) is hij om acht uur geopereerd aan weer een hernia. Om kwart over tien belde hij Marian om te vertellen dat hij al geholpen was. Nu maar afwachten en hopen dat alles goed gaat.

Maandagavond geklaverjast en vanochtend jeu de boules gedaan. Vanmiddag gebridged, dat ging heel goed met mooie kaarten om te spelen. Toen ik thuis kwam heb ik een poosje op het balkon gezeten en ben ik in slaap gevallen. Daarna heb ik pannenkoeken gebakken en de vaat gedaan. Daarna mijn vervolgstukje gekeken en gaan schrijven. Woensdag kwam mijn hulp om 9 uur. Zij heeft het rustig aan gedaan. Mijn bed verschoond. Ik heb nu alleen een hoeslaken op mijn bed want het is zo heet. Tropische warmte. Verder me een beetje rustig gehouden 's Avonds naar een mooie film gekeken. En dan is het donderdag. 's Ochtends jeu de boules gedaan en koffie gedronken, het was heel gezellig. Op vrijdag kwam mijn kapster Bettie 's ochtends. Ik dacht om te permanenten, maar dat is pas op 18 augustus. Ze was er om 9 uur en ze heeft mijn haar gewatergolfd. 's Middags ben ik wezen sjoelen. Thuis op tijd gegeten en de vaat gedaan en 's avonds maar rustig aan gedaan met de warmte. Zaterdag vroeg boodschappen gedaan, toen was het wat koeler. 's Middags mijn krantje zitten lezen op het balkon. Anton heeft gebeld vanaf zijn vakantieadres. Met Lamber gaat het de goede kant uit. Op zondag 10 augustus is mijn kleindochter Jolien 10 jaar geworden en dat vieren we zaterdag 16 augustus, want de 15e komen ze pas thuis. Meteen ook Anton zijn verjaardag, hij is de 19e jarig. Vanochtend naar de mis zitten kijken. Vanuit Hasselt door bisschop Scheurs. Daarna gezellig koffie gedronken.

Dinsdag 11 augustus kwam Lamber uit het ziekenhuis. Hij is geholpen aan een hernia. Nu maar hopen dat hij er beter van wordt. 's Middags zou ik gaan bridgen maar er waren er een paar over en mijn maat Mevr. van Wiggen was reserve dus zijn we naar huis gegaan. Ik had ochtends al jeu de boules gespeeld in de buitenlucht, dus ik ben met sport bezig geweest. Margret belde dat ze woensdag me op kwam halen om naar Lamber en Marian te gaan. 's Morgens met Margret en Simone voor Lamber wat fruit gehaald en dan naar hen toe na eerst nog een bakje koffie te hebben gedronken. Toen we bij Lamber waren, hebben we een paar kopjes koffie gedronken en ik heb bij Marian nog een kopje soep en een paar sneetjes brood gegeten. Dan kan ik rechtdoor naar de feestmiddag gaan. Ik dacht dat we bij de fietsenmaker op moesten stappen maar het was bij ons. Ik wou eerst nog mijn rollator ophalen maar die kon niet mee volgens mevrouw Hekkelman. Ze zei: ik vang jullie wel op. We kwamen op tijd aan en kregen algauw koffie met een gebakje. Naderhand begonnen ze met liedjes te zingen van vroeger. Annie de Reuver zou eigenlijk komen maar zij had haar heup gebroken. Toen kwam Eddie Cristiani, hij is ook al 85 jaar. In de pauze kregen we een drankje en om 4 uur was het afgelopen en dat plantje wat we ieder jaar kregen is er ook niet meer bij. Dat zal wel van de bezuiniging zijn. Ik was om een uur of half vijf thuis en heb 's avonds naar een mooie film gekeken. En dan is het donderdag. 's Ochtends jeu de boules waar we altijd schik hebben vooral als het goed gaat. 's Middags boodschappen gedaan en daarna in mijn relaxstoel fijn gerust en in slaap gevallen. Ik at nasi met een gebakken ei en dat smaakte heerlijk. De volgende dag kwam Ria mijn hulp, dus mijn huisje is weer netjes. 's Middags wezen sjoelen, dat is gezellig en je blijft onder de mensen. Toen ik thuis kwam mijn eten klaargemaakt, gegeten en afgewassen. 's Avonds mijn boek geruild en meteen bij Johansen naar de mooie bloemen gekeken die ze had gekregen voor de verjaardag. En op de tv naar Kees en Co zitten kijken. Toen ben ik naar huis gegaan want Anton zou nog bellen, maar die had 's middags gebeld. Toen heb ik nog naar de tv gekeken en dan naar bed.

En dan is het zaterdag 16 augustus en vieren Anton en Jolien hun verjaardag. Ik heb ik Anton gebeld wie mij kwam halen, want Lamber mag voorlopig niet autorijden. Ingrid haalde me op. We hebben heerlijk buiten gezeten. Ze hadden pizza en hamburgerbroodjes dus wij kwamen aan ons trekken. Daarna nog koffie gedronken. En toen heeft Ingrid mij naar huis gebracht en was ik om half tien thuis. Weer een gezellig dagje gehad. De meisjes hebben ons nog nagezwaaid tot we de hoek om waren, wel leuk. Toen ik thuis kwam heb ik nog wat gedronken en vla gegeten en de planten op het balkon water gegeven. Ik ben gauw in slaap gevallen en er 's nacht nog een keer uitgeweest en later in de ochtend toen was het voor zevenen dacht ik dat het maandag was. Maar het was zondag toen ben ik toch nog een poos naar bed gegaan en toen was het half tien. Gerard belde, wat bijgepraat. Toen heb ik eerst gespoten en daarna gegeten. De boel afgewassen, mijn bed opgemaakt, de planten verzorgd en naar de mis gekeken. Hierna me pas gewassen en aangekleed. Ik heb zelf koffie gezeten toen ben ik gaan schrijven. Een kaart voor meneer van Zwieten geschreven, die wordt 20 augustus 70 jaar. Daarna gaan eten, het was onderhand 1 uur. Mijn vlees gebraden, haaskarbonade. En nu weer een stukje gaan schrijven. En nu ga ik eindigen met mijn epistel.

Gerard heeft gebeld: hij heeft een cursus vandaag en morgen voor boekhouding in Delft. Wat je leert is altijd meegenomen. Herman is zondag even geweest, hij moet dinsdag weer werken. Maandag kwam Bettie mijn haar permanenten. 's Middags even gerust en 's avonds wezen klaverjassen. Dinsdagochtend jeu de boules. Het ging weer lekker en je bent meteen weer buiten in beweging. Kwart voor 12 was ik thuis toen heb ik gegeten en om 1 uur was ik beneden om te bridgen wat ook goed ging en goed voor je hersens is. Toen ik thuis kwam heb ik op tijd gegeten en de vaat gewassen. Daarna heb ik Anton nog opgebeld voor zijn verjaardag ook al weer 43 jaar. Verder rustig tv zitten kijken. Op woensdag was ik op tijd uit bed, want mijn hulp Ria kwam. Ik had mijn bed al afgehaald en de beddenboel in de wasmachine gedaan en de wasmachine draaide al toen ze kwam. Wij drinken dan eerst een bakje koffie en dan begint ze. Later op de morgen nog een bakje koffie. Ze deed het rustig aan want ze was een paar dagen niet lekker geweest. Nu ging het wel weer. Vanmiddag nog even gerust en eten klaargemaakt. De vaat gedaan enn daarna naar mijn stukje gekeken. Gerard heeft in die tussentijd ook nog gebeld. Donderdagmorgen jeu de boules dat ging aardig en dan hebben we schik en wordt er gelachen. 's Middags boodschappen gedaan en me een beetje rustig gehouden.

Een taxi gebeld want vrijdag ga ik naar de internist mevrouw Beek. Nu de taxi kwam om 11 uur. Toen ben ik eerst maar naar Erick gegaan voor de suiker. Hij heeft er een briefje in gedaan om de tweede keer insuline wat eerder te geven. De internist vond het ook goed om te kijken dat de suiker niet zo hoog was als ik de laatste spuit geef. Verder hebben ze meteen een hartfoto gemaakt en mijn longen nagekeken. Nu dat was goed. Mijn bloeddruk was 170/80, ook redelijk. Toen heb ik nog 5 buisjes bloed af laten nemen, dat was voor die poliep uit mijn oor te laten verwijderen. Ja, dan moet ik onder narcose en ik krijg een infuus vanwege de suiker. Toen we daar eenmaal geweest waren had ik wel trek en hebben we koffie genomen en een broodje gezond. Dat smaakte wel. Een taxi gebeld, met een half uur was hij er. Toen ik thuis was heb ik eerst de recepten bij de apotheek gebracht en het eind van de middag hebben ze mijn medicijnen gebracht. Daarna ben ik maar meteen naar het sjoelen gegaan. We beginnen altijd met wat te drinken en daarna een paar potjes spelen en dan weer wat drinken. En dan nog een paar potjes en dan naar huis. Op tijd gegeten. Bami met een gebakken omelet, dat smaakte. Na het eten mijn vaat gedaan en rustig tv gekeken en dan is het bedtijd. Zaterdagmorgen eerst onder de douche geweest, daarna gespoten en mijn medicijnen ingenomen. Een sinaasappel uitgeperst en mijn brood klaar gemaakt. De was aangezet en koffie klaar gezet. Toen heb ik eerst boodschappen gehaald en daarna toen ik terug was de koffie aangezet. Dat smaakte wel en onderhand de krant gelezen. Naderhand mijn was buiten opgehangen. Toen die droog was een stukje gestreken. Onderhand mijn eten opgezet. Stoofsla, aardappelen en een balletje gehakt. En biogarde met aardbeien.

Zondagmorgen me zelf gewassen, gespoten en mijn medicijnen ingenomen. Mijn mis gekeken op de tv, daarvoor belde Gerard nog. Na de mis ben ik in de soos koffie wezen drinken. Om 12 uur was ik weer boven. Om een uur heb ik gespoten en mijn eten klaargemaakt. Daarna heb ik mijn zuster nog opgebeld. Haar zoon was 23 augustus jarig en op de 25e Jeroen haar schoonzoon. Ik zei nog tegen haar: op de 31 augustus ben jij jarig en dan kom ik. Dat vond ze leuk. 's Middags even gerust en daarna een kom cup of soupe genomen en een sneetje brood. En daarna door het park gelopen en thuis wat gelezen en mijn eten klaargemaakt. Daarna de vaat gedaan en toen dacht ik: nu ga ik even schrijven wat ik van de week beleefd heb. En nu stop ik, het is inmiddels over achten. Dus heb ik zin in een bakje drinken.

Zondag 31 augustus. Mijn zus Rie was vandaag jarig. Mijn kleinzoon Danny heeft mij naar Utrecht gebracht. Mijn broers en mijn schoonzuster waren er ook. Mien de Vries, mijn buurmeisje van vroeger, Marijke, Ron met zijn vrouw, kleinkinderen en kennissen. Ze hadden lekkere soep en broodjes en rode wijn en wat lekkers bij de koffie. Ik ben nog boven wezen kijken naar de nieuwe douche. Nu die is mooi. De slaapkamer is ook groot. Vroeger waren dat twee slaapkamertjes. Ja daar heb ik vroeger ook geslapen. Maar het was weer gezellig. Marian is op 27 augustus 49 jaar geworden. Ze hebben mij om 5 uur opgehaald en ik heb daar gegeten. De meesten kwamen 's avonds. Herman heeft mij naar huis gebracht. 's Middags heb ik gesjoeld en morgens kwam mijn kapster Bettie. Op zaterdag me een beetje rustig gehouden, gewassen en boodschappen gedaan, warm eten klaargemaakt, mijn krantje gelezen en 's avonds naar tv gekeken. Donderdag naar de gym geweest en 's avonds wezen koersballen. Op maandagavond wezen klaverjassen. Het seizoen begint weer. Het was weer gezellig en ik was om half tien weer thuis. Toen ik boven kwam heb ik naar Spoorloos gekeken. ik ging op tijd naar bed, want mijn hulp Ria en pedicure komen. Ria heeft gezogen, de badkamer, kamers en keuken gedaan. Het ziet er weer opgeruimd uit. 's Middags om 1 uur naar beneden om te bridgen, dus ik moet op tijd spuiten. Bij het bridgen gaan we nu van de ene tafel naar de andere. We doen een half uur over 4 potjes, niet klaar dan moet je ze er na doen. Het was half vijf toen ik pas boven was, dat komt ook omdat er veel te veel gepraat wordt. Maar verder vind ik het wel beter, want je blijft in beweging.verder naar volgende pagina