terug naar vorige pagina

39 Dagboek oktober 2003

Donderdagmorgen 2 oktober had ik gym. Toen ging de lift weer niet en toen ben ik gaan lopen. En toen ik in de soos kwam waren ze al begonnen. Dus ik ben er gauw tussen gaan lopen dat was de warming up. En naderhand daar mekaar lopen en oefeningen met je armen en benen. Alles heeft weer een beurt gehad. Je voelt het wel dat je gesport hebt. We hoorden dat Margriet weer in het ziekenhuis lag en morfine kreeg. Niet zo best. 's Middags toen ik thuis kwam heb ik nog boodschappen gedaan en even gerust. Later mijn eten klaargemaakt en de vaat gedaan. Me gewassen en omgekleed om naar koersballen te gaan. Nog naar Rondom tien gekeken en zo heb ik de dag weer gevuld En dan is het vrijdag. Morgens rustig aangedaan. Een wasje gedaan en 's middags wezen sjoelen. Ja dat is ook wel gezellig en we lachen nog eens. Maar toen kwam mevrouw Brouwer er in met de mededeling dat de gymjuffrouw Margriet overleden was. Dan schrik je wel: nog zo jong. Ze was 46 jaar en had drie kinderen, de jongste 12 jaar, 15 jaar en 17 jaar. Erg voor die man en de kinderen, ze hebben zo hard de moeder nodig. Margriet heeft er alles aan gedaan met al die kuren. We vergeten haar niet. Vrijdagavond mijn haar nog gewassen, tv gekeken en daarna na bed.

Zaterdag dierendag 4 oktober. Morgens boodschappen gedaan. Er werd gebeld door mevrouw Berg, Ze zou mij om kwart over een ophalen om naar een middag van de Zonnebloem te gaan in Zandwijk, het Zonnebloem kwartet. Nu het was erg leuk, allemaal in verschillende klederdracht. We hebben echt genoten en konden nog meezingen ook. We kregen koffie met een lekker koekje en een drankje. Ja het was af. Ze kwamen uit Twente en het was goed bezet. We waren om bij vijf uur thuis. 's Avonds een glaasje wijn gedronken en naar de tv gekeken. Zondagmorgen eerst gespoten en daarna gegeten. Wat ik zondags altijd neem is een eitje en een beschuit en verder een sneetje brood en een uitgeperste sinaasappel. Dan was ik me zelf. Daarna belt Gerard, en ik kijk naar de mis op tv en daarna ga ik koffie drinken in de soos beneden. Toen ik boven kwam heb ik mijn eten klaargemaakt, gespoten en gegeten. Daarna een condoléance op de post gedaan voor de familie van Margriet en nog een stukje in het park gelopen om een frisse neus te halen. Daarna heb ik een uurtje geslapen op mijn relaxstoel. Mijn zus Rie opgebeld en wat bijgepraat en mijn zoon Kees ook nog gebeld maar ik kreeg Nel aan de lijn. Kees was bij het voetbal aan het helpen. Naderhand ben ik gaan schrijven in de tussentijd heb ik nog eten gekookt: lof, aardappelen, een tartaartje en een glaasje witte wijn. Het smaakte lekker. Later de vaat gedaan en mijn toetje opgegeten.

Maandagmorgen kwam mijn pedicure. Ze heeft koffie gedronken. Ze wou er geen koekje erbij want ze wil afvallen. Nu je kunt het goed zien. Ja dat moet ik zelf ook. Nog wat geschreven en alles goed gestoft en 's middags rustig aangedaan. En 's avonds wezen klaverjassen. Nel Burgt was jarig geweest. Ze trakteerde op kleine gebakjes. Ik heb niet genomen en kreeg een paar knappertjes, dat smaakte ook. Ik moet om mijn suiker denken. We hebben lekker gekaart en ik was op tijd boven. Toen kon ik Rondom Tien nog zien en op tijd naar bed want ik wilde naar de seniorendag toe gaan. Ik ben 's ochtends naar de bus gelopen, dat viel niet mee en het was regenachtig. Uiteindelijk ben ik weer terug gegaan het was mij te slecht weer. Ik heb een lekker kop koffie gezet en heb zitten lezen. En 's middags wezen bridgen en nog boodschappen gedaan en daarna mijn eten gekookt, gegeten en de vaat gedaan. Naar mijn programmaatje gekeken en 's avonds belde Ria of het goed was dat ze vrijdag kwam. Dan komt wel mijn kapster Bettie, maar die komt toch heel vroeg.

Woensdag 8 oktober wezen betalen voor de middag van 16 oktober, dan gaan we een hefstkleurentocht maken met de bus de kant van Doorn op. Ik heb mijn planten op het balkon verzorgd, een plant weggedaan en mijn eten klaargemaakt. Wat groen in de container gedaan en meteen nog even naar het Zorgcentrum geweest. Het was wel gezellig ,een kopje koffie gedronken. Toen ik thuis kwam heb ik mijn boek uitgelezen. Daarna op mijn relaxstoel gerust. Mijn map uitgezocht, wat blaadjes weggedaan, gegeten en de vaat gedaan. En daarna naar de Bold gekeken en om half zeven naar Get The Picture. Verder naar Goede tijden en een film Cab to Canada. Donderdagmorgen eerst onder de douche en insuline gespoten, medicijnen ingenomen en gegeten en mijn boel opgeruimd. Daarna naar het gym gegaan. Hannie deed het nu. Voor we begonnen hebben we eerst 5 minuten stilte gehouden ter nagedachtenis aan Margriet Deursen die was overleden. Rust nu maar uit na al die kuren. Ik hoop dat ze daar gelukkig is. We zullen jou niet vergeten. Veel sterkte aan haar man en de kinderen. Toen ik boven kwam mijn boodschappentas gepakt en met mijn rollator mijn boodschappen gedaan. Toen ik thuis kwam gespoten en gegeten. Even gerust op mijn relaxstoel maar niet te lang. Daarna ben ik naar de opening van het Zorgcentrum De Wiek gegaan, daar stonden tenten. Ze waren al aan het spreken. Ze hadden koffie, hapjes, nootjes en een drankje. Nu daar was genoeg. Er speelde ook nog een Pierement. Er was echt veel belangstelling en het was gezellig.

Ik was om kwart voor vijf thuis. Mijn eten klaargemaakt, gegeten en de vaat gedaan. Om bij zevenen naar de soos gegaan om te koersballen. Ik was pas om tien uur boven. Nog naar Rond om Tien gekeken, wat gedronken en dan naar bed. Heerlijk geslapen en ik moest op tijd op want mijn kapster Bettie kwam en mijn hulp Ria. Ria heeft de keuken, badkamer en slaapkamer gedaan. En ik heb de kamer gestoft. Het regende zodat ze het balkon niet kon doen. Volgende keer maar. Koffie gedronken, wat bijpraten, dat hoort er ook bij. De witte was heb ik nog gedaan en opgehangen. 's Middags wezen sjoelen en toen ik thuis kwam heb ik mijn eten klaargemaakt, gegeten en de vaat gedaan. Nog naar de Bold gekeken en onderhand mijn stoofperen geschild en opgezet. Nu ik dit schrijf zijn ze al aardig rood en heb ik het gas uitgedaan en nu ga ik nog even naar de tv kijken. Het is over tienen. En dan is het zaterdag. Morgens nog wat boodschappen gedaan. De krant meegenomen en rustig de krant zitten lezen. s Avonds wat tv zitten kijken en dan naar bed.

En dan is het zondag 12 oktober. 's Morgens belde Gerard, daarna de mis gekeken. Koffie wezen drinken in de soos. Ik was op tijd weer boven. Ik zat brood te eten toen mijn kleinzoon Martijn belde. Hij had gevoetbald en zijn meisje Irja werkte bij de videotheek. Herman kwam ook nog, dat vind ik altijd wel fijn. Martijn was toen al weg hij ging zijn meisje gedag zeggen en dan naar huis. Herman is blijven eten. Met de kinderen ging het goed, dat hoor ik graag. 's Avonds tv gekeken. En dan is het maandag. Gewassen, boodschappen gedaan en 's middags mijn boek geruild en even bij Riek Snoek geweest. Zij had veel last van evenwichtsstoornis. Ja, als je ouder wordt dan krijg je dat allemaal voor niets er bij. Dan denk ik: dat is voor mijn pekelzonden. 's Avonds wezen klaverjassen. Voordat ik weg ging belde mijn zus Riet op of ik de volgende dag thuis was. Eigenlijk ga ik dinsdagochtend jeu de boulen als het droog is, maar toen ben ik maar niet gegaan. Ik kreeg van haar een witte cyclaam. Haar man Joop was bij de dokter geweest voor zijn ogen. Na een paar bakjes koffie te hebben gedronken en bijgepraat te hebben en het album te hebben gekeken zijn ze naar huis toegegaan. Ik ben 's middags wezen bridgen. Het ging aardig van tafel naar tafel.

Mijn eten klaargemaakt, gegeten, de vaat gedaan en nog even rustig gezeten. Die avonds zou ik naar een lezing toegaan in de soos. Nu die Stouthart, de drogist, zijn schoonmoeder was overleden. En het licht in de bar deed het niet. Ik heb een kopje thee gedronken en ben toen naar huis gegaan en heb tv zitten kijken. De volgende dag kwam mijn hulp Ria. Mijn bed is weer verschoond. Het kamertje heeft ze goed gedaan en de badkamer en keuken. Daarna ben ik boodschappen wezen doen en een poosje gaan rusten. Donderdagmorgen jeu de boules, het was wel koud. Thuis me omgekleed en gegeten. 's Middags was de herfstkleurentocht en een bezoek aan kasteel Huize Doorn. Eerst ging de ene helft het museum bekijken en de andere helft koffie met appeltaart gebruiken. Nu het was de moeite waard, wat een rijkdom aan serviezen en mooie kroonlampen. En wat mooi is de herfst dan met al die gekleurde bladeren. We hadden die middag prachtig weer het zonnetje scheen. We waren om kwart voor zes weer thuis.

Marian belde dat het ziekenhuis gebeld had dat ik dinsdag 21 oktober opgenomen werd en woensdag geopereerd zou worden aan de poliep in mijn oor. Ik laat het maar op mij afkomen, onkruid vergaat niet. We blijven adem halen en lachen. Vrijdag mijn kinderen opgebeld en mijn zus Riet, want zij wilde het ook weten als ik opgenomen werd. Kees nog gefeliciteerd met zijn zoon Roy, die is ook al weer 25 jaar. Kees zei dat hij 26 november werd geopereerd aan een hernia. Ik hoop dat hij dan van de pijn af is. Anton belde zelf en komt de volgende zondag als alles goed is met mij. Vrijdagmiddag gesjoeld en boodschappen gedaan. 's Avonds mijn haren gewassen en tv gekeken. Zaterdagmorgen de was aangezet, koffie gedronken en de krant gehaald en nog een paar boodschappen gedaan. Nog wat plantjes voor Jan en Margret de trouwdag gehaald en voor Bettie lekker douchespul. En dan is het zondag de 19 oktober. Jan, Margret en Simone kwamen koffie drinken en ik heb hen de planten gegeven voor hun trouwdag. Marian en Lamber kwamen ook koffie drinken. Margret en Jan hebben nog een kopje soep gegeten. Margret heeft de boel afgewassen. Dat vond ik wel lief van haar. Marian bracht steunkousen voor me mee. Laat maar zitten, zei ze, maar dat wil ik niet. Daar ben ik haar dankbaar voor. We hebben toch wel lieve kinderen. Het is jammer dat mijn man Gerard dat niet allemaal meemaakt. Ze gingen op tijd weg, daarna ben ik even gaan rusten op mijn relaxstoel. Daarna ben ik gaan schrijven. En toen ging ik mijn soep opwarmen en eten. Na het eten de vaat gedaan en 's avonds tv gekeken. Maandagmorgen op tijd op want mijn hulp komt, een paar boodschappen gedaan en 's avonds wezen klaverjassen. En dan is het dinsdag, dan ga ik naar het ziekenhuis.verder naar volgende pagina