terug naar vorige pagina

40 Dagboek oktober vervolg 2003

Opname in het Hofpoort Ziekenhuis.

Dinsdag 21 oktober moest ik om 2 uur in het ziekenhuis zijn. Marian en Lamber hebben me gebracht. Dan krijg je een gesprek en je kamer is al aangewezen op de eerste verdieping, kamer 134. Mijn koffertje in de kast gezet en mijn jas opgeborgen en dan hoor je dat ik morgenmiddag pas geopereerd word. Lamber zei: 'Dan kun je beter maar naar huis gaan' en dat heb ik gedaan en thuis gegeten en in mijn eigen bed geslapen. De volgende dag hebben ze eerst een infuus ingebracht. Ze probeerden het in mijn arm, maar dat lukte niet. En het werd ook gauw blauw. Toen hebben ze een andere zuster gehaald en zij heeft het op mijn hand gedaan en had het al gauw voor elkaar. Ik had mijn operatiekleedje al aan. En toen kwam de anesthesist me halen en moest ik op het bed wat er naast stond. Mijn armen gingen in een soort klem en ik kreeg een spuitje om weg te raken. Daarvoor had ik nog medicijnen gehad tegen de pijn. Dokter de Hartog heeft me geopereerd. Ik was al gauw bij en lag weer op de zaal. Dokter de Hartog kwam bij me en zei dat het niet gehecht was en dat het nog verder zat dan het bultje in mijn oor. Er zat een pleister op mijn oor en gaas en watten.

Toen ik op zaal kwam kreeg ik eerst een kopje thee. Naderhand een kopje koffie met vier sneetjes brood. Ik heb er een laten staan. Ik had onderhand mijn kleren weer aangetrokken. Toen zat ik aan een tafeltje en kwam er eten voor de anderen. Het zag er lekker uit: sperziebonen, aardappelen, kipschnitzel en een toetje. Ik zei dat lust ik ook wel en toen kwam er ook een voor mij. Nu dat smaakte en hoefde ik thuis geen eten meer klaar te maken. Lamber kwam mij om kwart voor zes halen en bracht me naar huis. Lamber en Marian hebben nog koffie gedronken en Herman kwam ook naar zijn moeder kijken. Opeens voelde ik wat bloed lopen. Herman heeft gauw een handje gehaald en het van mijn blouse afgeveegd. We hebben een watje in mijn oor gedaan en een handdoekje op mijn schouder gelegd en naderhand op mijn kussen van mijn bed gelegd. Herman ging op tijd naar huis om naar het voetballen te kijken. Ik zou naar een film kijken, maar ben in slaap gevallen en heb dus niks van de film gezien. Het was al laat toen ik wakker werd, kwart over twaalf. Ik zal het wel nodig gehad hebben. Ik ben die nacht nog een paar keer naar het toilet geweest en was 's morgens om over zes wakker. Dat is mij te vroeg en ik ben weer in slaap gevallen. Ik werd wakker om kwart voor negen. En dromen dat ik doe, de gekste dingen, dat zal wel van de narcose zijn.

Vrijdag kwam Lamber me halen om naar dokter de Hartog te gaan. Hij heeft er schoon verband omgelegd en dat moest ik er een week oplaten. Dus ik moet het er volgende week vrijdag afhalen en het moet verder door de natuur genezen. Lamber heeft me thuisgebracht. Hij wilde geen koffie meer maar ging meteen door naar zijn werk. Hij heeft het maar druk met zijn schoonmoeder. Daar ben ik hem ook heel dankbaar voor. 's Middags kwam mijn kapster Bettie. Van haar kreeg ik een leuk plantje met blauwe bloemetjes, wel lief van haar. Ik heb haar Dove gegeven voor het bad, nog voor haar verjaardag. Ze heeft een boterhamzakje om mijn oor gedaan en daarna mijn haar gedaan. Het zit weer netjes. Verschillende mensen hebben gebeld. 's Middags naar het sjoelen geweest, niet gesjoeld maar de punten opgeschreven. Toen ik boven kwam heb ik mijn suiker opgenomen. Die was wel laag ondanks dat ik een speculaasje heb genomen bij de koffie. Dus toen ik thuis kwam heb ik eerst wat genomen. Naderhand warm gegeten en de vaat gedaan en 's avonds me een beetje rustig gehouden.

Zaterdag 25 oktober. Onder de douche geweest en koffie gezet. En natuurlijk eerst gespoten en gegeten. De was aangezet en boodschappen gedaan. Eerst een schroefje in mijn bril laten zetten door Joop de opticien. Toen ik terug kwam begon het net te regenen. Maar ja ik had mijn boodschappen binnen. Ik heb mijn was opgehangen en die was 's avonds weer droog en opgevouwen. Mijn klokken verzet want het is wintertijd, dus kunnen we een uur langer slapen. Op zondag kwamen Anton, Ingrid, Marlies, Jolien en Didi koffie drinken. Toen kreeg ik een hoestbui en Anton haalde gauw een glaasje water. Marlies wordt een echt dametje. Jolien is de doelpuntenmaker. Didi begint ook te groeien. Ik kreeg een mooie azalea vol met knoppen, daar hou ik van. Ze gingen op tijd naar huis. Ik heb mijn eten klaargemaakt en 's avonds tv zitten kijken. Ik was eerst om zes uur wakker en heb daarna tot kwart voor negen geslapen. Toen heb ik eerst gespoten en gegeten. Ik probeerde op mijn oor een andere pleister te doen, maar dat lukte niet. Ik dacht: ik ga me eerst wassen en de was aanzetten en toen heb ik zo goed mogelijk er een pleister op gekregen. Cobie van Wiggen belde hoe het met me ging. Ik zei: kom naar me toe. Ze had al koffie gedronken, toen zag ze pleister weer los zitten en hebben we er een andere pleister opgedaan. Deze bleef gelukkig zitten en ik hoop tot vrijdag, dan mag die er af en kan het door de natuur genezen.

Maandagavond nog wezen klaverjassen. Ik kreeg mooie kaarten. Ik had 5000 punten en 2 pitten. De volgende dag niet naar Jeu de boules geweest, het was erg koud. 's Middags wezen bridgen en dat ging ook goed. Op tijd gegeten en 's avonds naar de Bold en the Beautiful gekeken. Woensdag kwam Ria 's middags in plaats van 's ochtends. Ze heeft mijn bed verschoond, gezogen en mijn badkamer goed gedaan. Ria ging op vakantie naar Egypte. Dan hou ik het zelf wel bij die paar weken. 's Avonds naar een mooie film gekeken. Donderdag naar de gym geweest en daarna boodschappen gedaan. Even gerust op mijn relaxstoel. 's Avonds koersballen, dus ik ben wel in de running geweest. Vrijdag kwam Marian koffie drinken en ze bracht een krop andijvie mee, nu het smaakte goed. 's Morgens de pleister van mijn oor afgedaan. Er kwam wel wat vocht uit, maar mijn oor ziet er netjes uit. Zaterdag mijn boodschappen gehaald en de witte was gedaan, mijn vlees gebraden en 's middags pannenkoekjes gebakken en wat gestoft.verder naar volgende pagina