terug naar vorige pagina

43 Dagboek januari 2004

Zo is het vrijdag 2 januari 2004. Middags kwam mijn kapster Bettie. 's Avonds de receptie in de soos. Het was niet zo druk. Ze hadden op 75 mensen gerekend maar er waren er ongeveer 40. Ze gingen rond met lekkere hapjes. Het was van 7 uur tot half negen. De dag erna zaterdag 3 januari heb ik rustig aangedaan om uit te rusten van de feestdagen. Zondag 4 januari eerst naar de mis gekeken en daarna koffie wezen drinken. Er waren 23 mensen met het koffie drinken. Toen ik thuis kwam gespoten en gegeten en mijn eten klaargemaakt, gerust en zitten lezen. Daarna gegeten, de vaat gedaan en naar de tv gekeken en naar bed. Mijn hulp Eva belde of het goed was dat ze woensdag kwam. Maandagavond geklaverjast. Ik had aardig gespeeld: 5000 punten. Dinsdagmorgen gesjoeld en 's middags bridge. Er waren maar drie tafels, want er zijn nogal wat zieken. Riek Snoek trakteerde vanwege haar 82ste verjaardag. En woensdag kwam Eva om 9 uur. Nu ik was toch maar om 7 uur uit mijn bed gekomen. Mijn beddenboel had ik al in de wasmachine gedaan. Om half twaalf ging Eva weg, want ze moest weer naar school Toen zei ze tot maandag, maar dat vond ik te kort op elkaar en wordt het duurder. Toen zei ze: dan kom ik de volgende maandag.

Donderdag naar het gym geweest. Alle spieren zijn in beweging geweest. Om 7 uur koersballen in de soos. Op vrijdag boodschappen gedaan. Een paar telefoontjes gehad van mijn zoon Anton en mijn dochter Marian. Anton belde dat Ingrid haar verjaardag een dag eerder vierde. Lamber en Marian brengen mij dan bij hun en dan gaan ze zelf naar Coby (Lamber zijn zuster). En Margret opgebeld, zij koopt iets voor Simone. Vandaag nog gesjoeld en ik was om half vijf boven. Op tijd gegeten en de vaat gewassen. De volgende dag om 8 uur opgestaan. Wat gewassen en Marian kwam om half elf. Ik had de koffie al klaar. Een paar kopjes koffie gedronken en een kadetje gegeten. Toen wou ze nog even naar Milieukompas. En dan ging ze rustig naar huis. Ik heb meteen nog een paar boodschappen gedaan en toen ik thuis kwam mijn witte was opgehangen. Nog brood gegeten en de krant gelezen en nog even in slaap gevallen. Later nog wat geschreven en mijn haar gewassen. En dan naar bed.

De volgende dag zaterdag 10 januari. Tinie v.d. Schoot is jarig. Ik heb haar een kaart gestuurd. Me verder een beetje rustig gehouden, de krant gelezen en tv gekeken. Zondagmorgen belde Gerard. We hebben wat bijgepraat. Daarna naar de mis op tv gekeken, beneden koffie wezen drinken in de soos wat altijd gezellig is. De lift deed het niet, dus moest ik de trap nemen. Mijn zuster Rie gebeld of ze bij onze schoonzus Door was geweest Ze was niet geweest. Ik had Door een kaart gestuurd met wat geld erin om een bloemetje te kopen. Ik heb op haar verjaardag gebeld of ze de kaart ontvangen had. Ze bedankte mij ervoor en vond het veel te gek van mij. Ik vertelde dat Marian vrijdag geholpen werd aan haar borst. Daar zaten bultjes waar ze last van heeft. Ze was als tweede aan de beurt. Het was pijnlijk. Eerst een infuus wat niet meteen lukte en dan de spuit van de narcose. Lamber mocht haar om 3 uur ophalen. Maar toen kon Marian nie lopen en heeft Lamber een rolstoel gehaald. Ze was erg moe en ik zei doe het maar rustig aan.

Op zaterdag 17 januari was Simone jarig en Lamber kwam mij ophalen. En wie zat er in de auto? Marian. Ze ging toch maar mee. Ja ze heeft wel doorzettingsvermogen. Anton, Ingrid en de kinderen waren er al. Het voetbal ging niet door vanwege het slechte weer. Simone heeft mooie cadeautjes gehad: een poppenkast, kleurpotloden en nog veel meer. We zijn de hele middag geweest met lekkere hapjes en soep. Toen wou Margret nog koffie zetten, maar Marian was het zat en wilde graag naar huis. Ja het is toch een behoorlijke operatie geweest. Over ongeveer een week krijgt ze de uitslag. Als moeder zit je er toch over in. Kees heb ik ook nog gebeld. Het ging iets beter met hem. Hij krijgt eerdaags therapie. Het is niet altijd zonneschijn, maar we houden de moed er in.

Dinsdag 20 januari. Die morgen kwam de pedicure en daarna ging ik naar het sjoelen. Om 1 uur wezen bridgen, er waren maar 4 tafels. Voor vieren was ik boven en heb op tijd gegeten En dan val ik wel even in slaap. Woensdagmorgen niet naar het zorgcentrum geweest om koffie te drinken. Ik dacht: ik hou me vandaag eens rustig. Op donderdagmorgen gym, daar lachen we wat af en het is wel erg pittig. Die middag het parkje gelopen met mijn rollator. Heerlijk, dan kom je weer los en het is goed voor je spieren. Die avond wezen koersballen, dat ging niet zo goed. Maar ja het gaat erom dat je in beweging bent. Mevrouw van Riet ging eerder naar boven, want ze voelde zich niet zo goed. Ik hoorde dat ze nachts naar het ziekenhuis was gebracht. Ja, als je zo'n hoge leeftijd heb bijna 90 jaar dan heb je niet veel te zeggen.

En dan is het zaterdag 24 januari. De sterfdag van mijn man Gerard, het is alweer 22 jaar geleden. Wat gaat die tijd snel. Ik was toen 58 jaar en nu ruim 80 jaar. Het is dat ik veel afleiding heb en overal nog aan mee doe. En de kinderen af en toe zie. Maar nu is elke dag er een voor jong en oud. Zaterdag werd ik om half twaalf opgehaald met een bus van de Zonnebloem. We gingen naar Nieuwveen. Ze moesten nog meer mensen ophalen en toen we bij Weddestijn waren, was er iets met de bus. Dus heeft de chauffeur een andere bus gehaald. Het duurde nogal voordat we verder konden. Eerst naar Zegveld en Kamerik en toen eindelijk naar Nieuwveen. Daar kregen we koffie met cake. Toen begon een klucht met Danny de Munck en Lucy de Lange. We hadden verwacht dat er meer met de mensen in de hal zou worden gezongen. Maar we hebben toch een gezellige middag gehad. We waren om half zeven thuis. Eigenlijk had ik nog een verjaardag van Ingrid maar Anton had al gezegd als je te moe bent komen wij binnenkort wel bij u langs.

Ik was toch wel erg moe dan merk je wel dat je geen 21 meer bent. Ik heb nog wat gegeten en ben toen rustig tv gaan zitten kijken. En om kwart voor twaalf ging ik naar bed. De volgende morgen voor achten opgestaan. Gegeten de boel omgewassen. Gerard belde, daarna naar de mis gekeken op tv, mijn planten verzorgd en koffie wezen drinken in de soos. Even gerust en toen in het park gelopen want het was lekker weer. Heerlijk geslapen en de volgende dag om 7 uur opgestaan. Onder de douche geweest, gespoten en gegeten en de boel afgewassen. En de koffie vast klaargezet, want mijn hulp komt vandaag en dan drinken we eerst een kopje koffie en praten we wat bij. En dan gaat zij stofzuigen en de ramen lappen en ik stoffen. Dan drinken we nog een kopje koffie en gaat ze de badkamer en de keuken doen. Ik heb Marian gebeld hoe het er mee gaat. Nu haar benen wilden niet zo goed. Ik hoop dat het gauw weer goed gaat, ze doet er genoeg voor. Die middag wilde ze naar tekenles gaan, maar ze was in slaap gevallen.

Maandagavond heb ik nog geklaverjast toen ik thuis kwam heb ik nog wat gedronken en naar de tv gekeken. Dinsdagmorgen wezen sjoelen en 's middags bridge. We kregen aardige kaarten. Samen met Cobie van Wiggen, dat is mijn maat, tegen de voorzitter en zijn vrouw. Ik was op tijd weer boven Toen heb ik nog gepuzzeld en daarna gegeten en de vaat gewassen . Daarna nog wat tv gekeken en ben ik op mijn relaxstoel in slaap gevallen. Toen ik wakker werd een kopje koffie gedronken en later nog een spa gedronken met een paar toastjes erbij. Woensdag was ik rond acht uur wakker. Het was nog donker en er lag sneeuw en toen dacht ik: ik ga nog een poosje naar bed toe en toen was ik er rond negen uur weer uit en heb ik me gewassen en aangekleed. Koffie gezet en toen belde mijn zoon Gerard. We hebben wat bijgepraat. Ze zijn druk aan het verhuizen met de zaak naar Rijswijk. Dus Gerard gaat morgen naar Rijswijk, dat is dichter bij en scheelt hem een paar uur met reizen. Naderhand heb ik Margret nog gebeld. Zij was ook niet zo lekker geweest. Zaterdag heeft ze nog gewerkt en zondag voelde zij zich niet zo lekker. Ze was toch die avond naar haar werk gegaan, maar is toen toch ziek naar huis toegegaan. Echt nog van de oude stempel, ze had het toch geprobeerd. Naderhand belde Marian dat ze al vroeg op weg was naar het zwembad op de fiets voor therapie. Wel flink van haar.verder naar volgende pagina