terug naar vorige pagina

46 Dagboek juli 2004

Van het Rode Kruis belde ze op dat ik maandag 28 juni tot 3 juli met de Henri Dunant mee kan varen. Dat vind ik wel weer eens leuk. Bij Marian en Lamber hen ik voetbal gekeken Nederland tegen Letland. Nederland heeft gewonnen met 4-0. Met het koersballen bij de Chinees wezen eten het was verrukkelijk. Het 15 jaar bestaan van de Lange Wiek gevierd er waren wel 130 personen die deelnamen aan de barbecue. 's Avonds nog naar Nederland tegen Zweden gekeken het was een spannende wedstrijd het bleef 0-0 ondanks de verlenging. Uiteindelijk werd het penalty's nemen dat was ook een zenuwbaan. Uiteindelijk werd het Nederland. De Zweden keken erg teleurgesteld ja ze hebben ook hun best gedaan. De koffer heb ik al gepakt voor de bootreis. Nu de vakantie is al weer een week achter de rug. Ik heb alweer van alles gedaan: wezen kaarten, Eva is alweer geweest, wezen sjoelen. Daar trakteerde Bep, want ze werd 65 jaar.

Zondag 1 augustus koffie wezen drinken in de soos. Er waren wel 30 personen. Om 1 uur kwamen Marian en Lamber mij ophalen om naar Gerard toe te gaan. Hij wordt alweer 55 jaar. Ik ben blij dat ik dat mee kan maken. Om kwart voor zeven waren we weer thuis. Maandag 2 augustus is Sien mijn schoonzuster jarig. Ik heb haar gebeld. Ik hoorde dat mijn broer ook suiker heeft en een dag of drie in het ziekenhuis had gelegen. Woensdag naar het Zorgcentrum geweest om koffie te drinken. Later Gerard gebeld om hem te feliciteren met zijn verjaardag. Op 6 augustus is het de trouwdag van mijn ouders. Zondag 8 augustus naar de mis zitten kijken en koffie gedronken in de soos. Maandagavond wezen klaverjassen. En dan is het 10 augustus. Mijn kleindochter Jolien is jarig. We gaan er op de avond naar toe. Het was erg gezellig en dan is het gauw laat. Donderdag wezen jeu de boules. Dinsdag 15 augustus gaan we een dagje uit naar Dronten Om 8 uur stond de bus al voor. We dronken koffie op de boot en daarna kregen we nog een lunch. Daarna nog in de bus door Flevoland en de polders door getoerd. Om 7 uur waren we thuis.

Anton is de 19e augustus jarig ook al weer 44 jaar. En dan komt Marian aan de beurt de 27e augustus. 26 Augustus gaan we een dag uit van de Lange wiek. Eerst kregen we koffie met een koek in de soos en toen gingen we op pad. Het was een mooie tocht, mooi weer en gezellige mensen. Om 18.00 waren we weer thuis. 27 Augustus eerst bij de internist geweest. Ik was al gauw aan de beurt. Mijn bloeddruk was 170/85 alleen de suiker is ongeregeld. Lamber kwam me halen uit het ziekenhuis om naar Marian toe te gaan. Toen we naar huis reden wees Lamber me op een Paal in hun straat. Daar stond op: Marian ziet Sara 50 jaar de koffie staat klaar. Marian kreeg een ballonvaart van Lamber en de jongens. De hele dag heeft ze visite gehad en het was gezellig. Het was een latertje ik ging om half twee naar bed. Marian en Lamber gingen de volgende dag een weekje op vakantie.

Ik werd door de Zonnebloem opgebeld of ik zin had om naar een concert te luisteren dan zou ik worden opgehaald. Van de week nog naar mijn zuster Rie geweest zij werd 70 jaar. Ik ben met een taxi gegaan. Daar zag ik ook mijn broers en schoonzuster Sien. Om 4 uur werd ik weer opgehaald door de taxi. Om ongeveer 5 uur was ik thuis. Het was heel gezellig bij mijn zuster veel bekenden gezien. Deze week nog naar de opticien geweest en heeft Joop mijn ogen nagekeken Het kon nog wel wat scherper zei hij. Hij zou de glazen voor mij bestellen. Vrijdag kwam Bettie de kapster en later Eva mijn hulp. Zaterdag werd ik om 1 uur opgehaald door de Zonnebloem. We gingen naar Zandwijk waar het kwartet kwam. Eerst kregen we koffie met gebak. Daarna begon het kwartet te spelen , Er waren leuke liedjes bij zoals de reebruine ogen en in een rijtuigje. Het was een leuke middag.verder naar volgende pagina