terug naar vorige pagina

48 Dagboek november 2004

Maandag 1 november is het Allerzielen. Er was een mis vanuit Parijs. Dinsdag 2 november hoorde ik dat Theo van Gogh was vermoord. Hoe bestaat het dat je niet eens meer voor je eigen mening uit mag komen. Ik hoop dat de normen en waarden weer terugkomen. Ik hoop dat er vrede komt en dat ik dat nog mee mag maken. Woensdag met Gerard gebeld en daarna in De Wiek koffie wezen drinken. Vrijdag 5 november kwam Eva mijn hulp en ging ik sjoelen. 's Avonds was er in de soos 'Kun je nog zingen zing dan mee'. De eerste helft viel wat tegen het was veel in het Engels. Toen heeft Joop Dollemans er wat van gezegd dat er in het Nederlands gezongen moest worden. Dat werd toen gedaan en toen werd dat heel gezellig. De volgende dag belde Anton op dat Tante Doortje was overleden Ze is pas 69 jaar geworden.

Op 7 november was Martijn jarig. Hij werd 24 jaar. Danny heeft mij opgehaald. We hebben lekker chinees gegeten. Woensdag 10 november ben ik koffie wezen drinken in het Zorgcentrum De wiek. 11 november heb ik Kees gebeld om hem te feliciteren met Bianca haar verjaardag. Bij de bingo heb ik een fles wijn gewonnen. Het was erg gezellig. Zaterdagmiddag 27 november kwamen Anton en Ingrid met de kinderen Voor Sinterklaas kreeg ik een mooie handdoek met washandje en drie geurkaarsjes in een glas erbij. Anton zei meteen: ga maar zitten dan schenk ik de koffie wel in. De volgende dag kwamen Jan en Margret en de kinderen. Ik zat toen nog in de soos aan mijn glaasje wijn. Van hen kreeg ik een mooie mand met planten en een Amaryllis voor de Sinterklaas. Daar was ik erg blij mee. Maandagmorgen kwam Eva de hulp. Dinsdag wezen bridgen met mijn maat Bart. Het gaat steeds beter. Woensdag ging ik koffie drinken in De Wiek en belde Gerard. Daarna een kaart gekocht voor mijn schoonzuster Sien. Zij ligt in het ziekenhuis met een zware longontsteking.

Donderdag 2 december ben Ik met Lamber en Marian naar Kees zijn verjaardag geweest. Het was erg gezellig. Ik zag Roy met zijn vriendin Sylvia en Bianca met haar nieuwe vriend Pete, een aardige Schotse jongen. Het deed me toch wel wat om met Bianca te praten. Ik hoop dat ze de ware heeft gevonden. Ze had het over een baby, maar dan moet haar vriend eerst een vaste baan hebben. Ik zou dan overgrootmoeder worden. Ze gingen met hun vieren naar Schotland, naar de ouders van Pete. Om kwart voor twaalf waren we weer thuis. Vrijdag om werd er in de soos Sinterklaas gevierd. Er werden sinterklaasliedjes gezongen en daar kwam dan eindelijk de lang verwachte Sint met zijn knecht. Piet legde pepernoten neer op de tafels en toen ging Sinterklaas de cadeautjes uitdelen. Ik kreeg een ronde doos, waarin een theeglas zat, een pakje thee en een schaaltje. Het was gezellig, we hadden schik en hebben gelachen.

Op zondagochtend ging ik koffie drinken in de soos. Mevrouw van de Wijngaard trakteerde voor haar verjaardag. 's Middags kwam Herman thee drinken. Op maandag heb ik in de soos voor de Kerstviering en de bingo betaald, daarna ging ik bridgen. Dinsdag 7 december was Frans, de jongste zoon van Gien en Cor, jarig. Ik stuurde hem een kaart voor zijn 55e verjaardag. Op woensdag belde Gerard en ging ik koffie drinken in het zorgcentrum De Wiek. Donderdag was er gym en gingen we met drie auto's naar het stadhuis, want vanaf 1 januari moet iedereen een pasje hebben.

Eva kwam op vrijdag. We hebben eerst bijgepraat en toen het huis schoongemaakt. Er werd een kerstpakket bezorgd, maar ik weet niet van wie. Er zat van alles in. 's Middags ging ik bij Gerard Johansen langs. Hij ziet het niet meer zitten en heeft alles al geregeld voor de crematie. Bij de bingo waren mooie prijzen, maar ik had geen geluk. De volgende dag heb ik boodschappen gedaan en gewassen. Ik heb me verder rustig gehouden, want ik voelde me zo moe. Je voelt dat je geen 18 meer bent, maar 81. Ik heb me voorgenomen te stoppen met koersballen. Herman gaf me een staatslot voor de oudejaarsloterij. Hij heeft het stalletje voor me gezet. Na het eten val ik meestal even in slaap tot 8 uur, dan ben ik weer fit genoeg om tv te kijken of te borduren. Maandagavond 20 december was er klaverjassen. Ik kreeg een fles advocaat als prijs.

Dinsdag had ik sjoelen en bridge. Joop en Rie kwamen langs. Ik zei dat ik zo moe was. Rie deed meteen een bankje onder mijn voeten. Ze zei: ga jij maar zitten, ik schenk de koffie wel in. Op woensdag ging ik naar het zorgcentrum. Je kon er nu ook eten. Het was lekker: soep, aardappelen, prei en gehakt. Het smaakte wel een beetje flauw, maar je kon er zelf zout bijdoen. Het toetje nam ik mee naar huis. 's Avonds was de kerstviering in de soos. Eva kwam op vrijdag 24 december werken. Ze ging daarna naar mevrouw Luca. Gerard kwam 's middags. Hij haalde chinees eten. Ik keek naar de nachtmis uit Rome. De paus had er hulp bij. Om kwart voor drie werd Gerard wakker, omdat er licht brandde. Ik was op de stoel in slaap gevallen.

's Morgens was ik om acht uur wakker. Op bed mijn gymoefeningen gedaan, gespoten en pillen genomen. Toen thee gezet, eieren gekookt, sinaasappelen geperst en het brood klaargezet met een beschuitje, een bolletje en een stukje tulband. Om half een kwamen Lamber en Marian. Ze brachten ons naar Margret en Jan voor het kerstdiner. Er waren schalen met stukjes worst, kaas en vruchten. 's Avonds hadden we gourmette. We hebben ook nog gesjoeld. Margret had de meeste punten en Simone deed het ook goed. Jan bracht ons weer naar Woerden. Gerard ging de volgende dag vroeg weg. 's Middags kwamen Anton, Ingrid en hun dochters Marlies, Jolien en Didi. Ze wilden niet zo veel snoepen, want ze deden aan de lijn. Daarna was ik bij Lamber en Marian, ook lekker gegeten. Met Oudjaar ben ik ook bij hen geweest. Danny haalde me om zeven uur 's avonds op en Lamber bracht me om half drie 's nachts thuis.verder naar volgende pagina