terug naar vorige pagina

49 Dagboek januari 2005

Op woensdag 5 januari was er nieuwjaarsreceptie in de soos, gezellig met een hapje en een drankje. De volgende dag ging ik naar de internist in het Hofpoort Ziekenhuis. Ik moest op tijd mijn bed uit, want de taxi kwam op 9 uur. Kamminga is een aardige dokter, mijn gewone internist mevrouw van Beek is ziek. Mijn suiker was te hoog. De internist belde Erick en ze besloten me andere insuline te geven. Toen Eva aan het schoonmaken was, kwam het bloemenmeisje aan de deur. Ik kocht twee bosjes rode rozen, een voor Eva en een voor mezelf.

Op 24 januari ben ik bij een oogarts geweest in het Anthonius Ziekenhuis. Het netvlies is door ouderdom versleten, maar ik hoefde niet bang te zijn blind te worden. Als de staar aan mijn rechteroog rijp is kan ik daaraan geholpen worden. De volgende dag Erick opgebeld en mijn suiker van de laatste dagen doorgegeven. Ik moet gewoon doorgaan, maar de suiker schommelt nog steeds.

Stefan werd op 8 februari 18 jaar, maar hij vierde het niet. Hij ging naar carnaval. Op woensdag belde Gerard, zoals altijd. Daarna ging ik naar De Wiek. Ik heb er ook gegeten: zuurkool, met worst, soep vooraf en een toetje. Linneke trakteerde, want zij was 50 geworden. Ik kreeg nog een paar suikervrije gebakjes mee. Bij het gym deden ze een dans, de bombaria. Op 14 februari was ik in het ziekenhuis bij Erick. Hij heeft mijn suiker gecontroleerd en mijn meter nagekeken. 's Avonds ging ik klaverjassen. Op dinsdag weer gezellig gesjoeld en daarna ben het bridgen geweest. Woensdag ging ik naar De Wiek en daarna kocht ik een azalea voor de nieuwe flat van Eva. Ik ging de volgende dag na het gym bij Thea op bezoek. Ze hebben daar keurig behangen. Ik kreeg een pannetje soep van haar mee. Vrijdagmorgen kwam Marian. 's Middags kwam Alie Johansen vragen of ik mee wilde op vakantie In Ootmarsum. Ik heb me ervoor opgegeven. Anton, Ingrid en hun kinderen kwamen langs. Ik kreeg fresia's, die ruiken zo lekker.

Donderdag 24 februari. Met gym heeft Hannie ons goed onder handen genomen. Eerst een rondje gelopen, toen oefeningen op een stoel en dan een dansje. Daarna was er koffie. Op vrijdag kwam Maria. Ze had een vest voor me en zakdoeken, die heb ik meteen betaald. Er was 's avonds bingo. Ik won Andrelon shampoo. Het was goed georganiseerd door de familie Dolleman. Zaterdag uitgeslapen, boodschappen gedaan, verder de krant gelezen. Zondag belde Gerard. Ik heb naar de mis gekeken, toen in de soos geweest en zitten puzzelen. Herman kwam, thee en fris gedronken. Hij moest op tijd weg, want Renate en Dennis waren bij hem.

Op maandag eerst gespoten en gegeten, daarna ging ik onder de douche. Er was alleen koud water. Ik heb een briefje aan de huismeester geschreven en 's middags kwam een monteur. Hij zei dat de thermostaat kapot was en heeft er een ander ingezet. De volgende dag ben ik naar sjoelen en bridgen geweest. Woensdag in De Wiek koffie drinken en 's middags bridgen, op donderdag had ik gym. Eva heeft de koelkast schoongemaakt en ik heb gestoft. Vrijdag 4 maart kwam de kapster. Door belde. Ze moet kalm aan doen. Ik heb nog mijn zonen Herman en Kees gebeld en Marian voor haar 28e trouwdag. Ik kocht een mooie orchidee. Lamber haalde me zondag op en toen heb ik bij Lamber en Marian gegeten. Het was lekker en het kwarkgebak smaakte prima. Martijn en Danny waren er ook.

Er was een programma op tv van Kruispunt over mensen die zich eenzaam voelen. Dan moet je afleiding zoeken, tekenen, puzzelen, kaarten, spelletjes doen. Zo verveel je je niet. Als je veel lacht, word je niet zo gauw oud. Ik ging weer sjoelen en bridgen. Op donderdag 10 maart moest ik naar de internist. Bloeddruk 120 - 80. Voor de suiker moet ik er 8 bijspuiten. Over veertien dagen moet ik Erick bellen hoe het gaat met de insuline.

Jan, Margret en Simone kwamen in het weekend. Ik ging weer kaarten in de soos. Op donderdag was er gym en kwam mijn hulp Eva. Er was op 19 maart een dag van de Zonnebloem in Concordia. We hadden een lunch. Er zong een zeemanskoor en er trad iemand op als Dorus. Het was erg leuk en ik heb mee gezongen.

Maandag 21 maart begon de Goede Week. 's Avonds paaskaarten. We kregen koek en het eerste kopje koffie gratis. Op woensdag hadden we een brunch. Het begon om 10 uur. De tafel was mooi gedekt met paaseitjes, gekookte eieren en lekkere belegde broodjes. Op het eind kregen we een glaasje advocaat. 's Avonds nog bridgen. Donderdag gym, daarna kwam Eva. Zaterdag was er ook een brunch. Er was lekkere soep en een lopend buffet. Naderhand kregen we een kroket. Gerard kwam die middag. Ik had een rollade gebraden. 's Avonds tv gekeken en ik heb ook nog de nachtmis gezien. Anton, Ingrid en de kinderen kwamen op Eerste Paasdag. Lamber en Marian haalden Gerard en mij op en toen gingen we naar Culemborg voor de verjaardag van Renate. We aten daarna bij Lamber en Marian. Lekkere schnitzels, bloemkool, sperziebonen en ijs toe. De volgende ochtend ging Gerard weer naar Delft. Ik hield me die dag rustig.

Op woensdag in De Wiek koffie gedronken en gegeten. Bruine bonensoep, vis, snijbonen, puree en een toetje. Donderdag aardig meegedaan met gym. Vrijdagavond heb ik met Marian en Lamber vinyl besteld. We keken bij Hagen, Kwantumhallen en uiteindelijk slaagde ik bij Leen Bakker. De paus ging die week dood. Hij heeft tot het eind geleden. Voor mij mag hij heilig verklaard worden.verder naar volgende pagina