terug naar vorige pagina

51 Dagboek juli 2005

Maandag 4 juli had ik 5000 punten bij het klaverjassen. Ik kreeg mooie kaarten en mijn maat ook. Dinsdagmiddag en woensdagavond ging ik bridgen. Margret belde dat het zo mooi was in hun vakantieplaats. Stefan en Simone konden in het meer zwemmen. Bij het sjoelen op vrijdag doen we meestal twee potjes en dan gaan we wat drinken. Daarna nog een potje, maar ik had last van mijn arm en heb niet meer meegedaan. Anton, Ingrid en hun drie dochters kwamen op bezoek. Dat vind ik altijd leuk. Op zondag koffie en een wijntje gedronken in de soos en meteen met mevrouw Schouten afgesproken. Zij woont in de donkere gang waar ik eerst woonde.

Op dinsdagochtend 26 juli was ik te laat wakker voor jeu de boules. 's Middags met Bart gebridget, dat ging aardig. Donderdag belde Margret dat ze weer heelhuids thuis waren. Marian kwam de volgende dag koffie drinken en daarna ging ik sjoelen. Het ging niet zo best, mijn arm deed pijn. Ik belde mijn nicht Ria Pijnakker, want die was 60 geworden. Jan, Margret en Simone gaven me een mooie bos zonnebloemen. Ze hadden een goede vakantie gehad. Zondag 31 juli zou ik om een uur of een 's nachts naar de wc gaan en toen viel ik met mijn wang tegen het nachtkastje. Ik heb er een koud washandje tegen gehouden. De wang werd gelukkig werd niet blauw, alleen wat dik. In de soos was het gezellig. Iemand was jarig geweest en trakteerde op cake. We hebben nog lang zal ze leven gezongen. 's Middag even in mijn relaxstoel geslapen.

8 augustus lekker geklaverjast. Ik heb Herman gebeld hoe het met zijn rechterschouder was. Hij heeft nu pillen tegen de pijn. Ik heb ook Kees gebeld, die was druk met het huis van Bianca en ging op kamp van het voetbal. Marian was op de markt bestolen. Haar tas was opengesneden en ze was haar portemonnee en pasjes kwijt. Jolien werd 12 jaar op 10 augustus. Het was gezellig. Ik heb meteen Anton geld voor zijn verjaardag op 19 augustus gegeven, dan wordt hij 45. Mijn zus Riet belde. Ze kregen het hondje van hun zoon Ronald te logeren, want hij ging op vakantie. Fijn bijgepraat. Vrijdag was er modeshow in de soos, het was nogal prijzig. Marian had haar portemonnee terug gekregen. Een jongen had hem gevonden. Alleen het geld ontbrak. De politie had de vermissing nog niet opgeschreven.

Op 27 augustus was Marian jarig. Herman en Amy waren er. Toen ze weg gingen, namen ze de verkeerde tas mee. Amy had per ongeluk mijn tas genomen, waar de spuiten en medicijnen in zaten. Ze kwamen hem gauw terug brengen. Kees was er ook met zijn vriendin. Hij vroeg of we uitgenodigd waren bij de opening van het huis van Bianca, maar die had niets gevraagd.

Op woensdag werd mijn zus Riet 71 jaar. Ik ging die ochtend met de taxi naar Utrecht. Dochter Marijke schonk meteen koffie in. Later kwam hun zoon Ronald met zijn vrouw en kinderen. Mijn broer Henk en zijn vrouw Sien waren er al. Ik zag ook Mien, mijn oude buurmeisje en enkele kennissen. Lekker buiten gezeten. De volgende dag kwamen mijn kapster en mijn hulp. Op 2 september was ik bij de oogarts. Dat was Smit, hij zei dat er niet veel aan te doen was. Daarna kwam de eigenlijke oogarts Fick. Hij zei dat ze de troebeling bij het linkeroog konden wegnemen en later het andere oog konden opereren. Er werd meteen bloed afgenomen en een hartcardiogram gemaakt.

Op maandag had ik 4000 punten bij het klaverjassen. Op dinsdagochtend was er jeu de boules en 's middags bridgen. Met Lamber en Marian ging ik op 13 september naar de verjaardag van Danny, hij werd 27. Mijn kleindochter Marlies werd 14 jaar. Ze is een knap meisje en kan goed leren. Ingrid haalde me op. Mijn schoonzoon Jan was ook jarig. Ik had een etentje met hen in De Meern. Het was gezellig, alleen het vruchtenijs smaakte niet. Toen ik de vogelkooi schoonmaakte, vloog het vogeltje eruit. Het lukte niet hem te vangen. Ik ging toch koffie drinken in De Wiek en boodschappen doen. Ik riep Pierewiet, maar zag hem nergens meer. De volgende ochtend had ik gym. Toen ik thuis kwam, zag ik het vogeltje opeens weer en 's middags ging hij weer in zijn kooi. Hij was er anderhalve dag uit geweest.

Op zondag 25 september werd mijn broer Henk 80 jaar. Lamber en Marian brachten me naar Riet en Joop in Utrecht en toen ging ik met Riet en Joop mee naar Henk en zijn vrouw Sien. We kregen daar meteen koffie met gebak en 's middags broodjes en fris of een borrel. Ik was om vier uur weer thuis. Op 28 september was ik bij de oogarts. Hij zei dat de operatie onder narcose zou zijn, maar het kon nog drie maanden duren voor ik aan de beurt was. Herman, Amy, Linda en Renate kwamen op zondag. Gerard kwam het volgende weekend. Hij heeft mijn mappen opgeruimd en de giroloterij en lotto voor me opgezegd.verder naar volgende pagina